sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Tyrni-vaniljapannacotta

Eilen herkuttelimme alku- ja pääruuan päätteeksi lempi jälkkärillämme eli pannacotalla, johon valmistin kiilteen tyrnistä, tuosta C-vitamiinipommista.




Tyrni-vaniljapannacotta
6 annosta

2 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
1 vaniljatanko
1/2 dl sokeria 
2 liivatelehteä
TYRNIKIILLE
300 g tyrnimarjoja
2 1/2 dl vettä
3/4-1 dl sokeria
2 liivatelehteä

Mittaa kerma ja maito kattilaan, lisää sokeri ja vaniljatangosta raaputetut siemenet sekä koko vaniljatanko. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia. Laita pannacottaan tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Ota kattila pois liedeltä, purista liivatteista vesi pois ja lisää liivatelehdet kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja jaa pannacotta kuuteen maljaan, anna jäähtyä hieman. Peitä maljat kelmulla tai foliolla ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Mittaa kattilaan vesi ja tyrnimarjat. Keitä marjoja noin kymmenen minuuttia. Paseeraa marjat tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna sokerin sulaa joukkoon. Jäähdytä liemi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi ja purista liivatteista vesi pois. Ota pieneen kuppiin tilkka tyrnilientä ja kuumenna se mikrossa kiehuvaksi. Liota joukkoon liivatteet ja sekoita tyrniseos tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki välillä sekoitellen ja jaa tyrniliemi tasaisesti maljoihin pannacottan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi tai kunnes myös tyrnikerros on hyytynyt.

VINKKI!Tyrnikiille oli aikas kirpakkaa, itse laittaisin hiukan enenmmän sokeria mutta sehän on makuasia ja hyvältä se maistui yllä olevallakin ohjeella meille aikuisille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti