sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Fetajuustosalaatti

Tällä ohjeella valmistettu Fetajuustosalaatti on ollut meidän perheen lempparisalaatti jo vuodesta 2003. Usein syömme tätä ruokaisaa salaattia lounaaksi pelkästään mutta se maistuu myös erilaisten liharuokien lisukkeena. Salaatin maku paranee, kun annat sen maustua seuraavaan päivään...jos vain pystyt ;-D




Fetajuustosalaatti
4 henkilölle

3 dl pastaa
1 1/2 l vettä
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
MARINADI
3 rkl öljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sinappia
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 valkosipulin kynsi murskattuna
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
1/2 (200 g) tuorekurkku
1 paprika
1 rasia minitomaatteja
200 g fetajuustoa
20 oliivia

Keitä pastaa ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin lävikössä. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Lisää marinadi keitetyn pastan joukkoon. Anna pastan maustua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Leikkaa kurkku ja paprika kuutioiksi sekä puolita tomaatit. Sekoita kaikki aineet pastan joukkoon. Anna vielä maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti