lauantai 10. lokakuuta 2015

Luumu-suklaapizzat

Oman pihan luumupuu tuotti makeita ja herkullisia hedelmiä ensi kerran niin paljon, että niitä riitti muuhunkin kuin omaan suuhun ;-D



Yleensä minulla on pitkä lista siitä mitä aion kokeilla, tietysti vuodenaika/ruoka-aineiden sesonki, tarpeet (esim.juhlat, teemat) ja oma vapaa-aika sanelevat tekemisiäni mutta ideoita on yleensä enemmän kuin ehdin niitä valmistaa. Jonkin aikaa olen haaveillut leipoa makean pitsaa...no, muutama viikko sitten kokeilin sitä luumusta, suklaalevitteestä ja valkosuklaarouheesta. Vinkin sain maku.fi- sivustolta. Suklaa teki pizzasta makean mutta luumut toivat sopivasti hapokkuutta, joka kruunasi makunautinnon...yllättävän hyvää.




Luumu-suklaapizzat
12 kpl

POHJA
2 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
PÄÄLLE
260 g Nutella suklaa-pähkinä levitettä
7 luumua viipaleina
200 g valkosuklaata
1 tl kardemummaa

Tällä kertaa puolitin ohjeen ja sain taikinasta viisi pizzaa jotka mahtuivat hyvin yhdelle pellille. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja jauhot. Alusta taikinaa muutamia minuutteja ja lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (noin 30 minuuttia).



Kauli kohonneesta taikinasta 12 pientä pyöreää pizzapohjaa. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä pizzapohjien päälle ohut kerros pähkinäsuklaalevitettä. Päällystä luumuviipaleilla ja valkosuklaarouheella. Ripottele pinnalle hieman kardemummaa.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia, kunnes valkosuklaa on kevyesti paahtunut.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti