sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Nyhtöleipä

Muutama viikko sitten leivoin iltapalalle tomaatti- ja juustotäytteisen Nyhtöleivän, joka koottiin leipälevyistä vuokaan...toosiihyyvää = D



Nyhtöleipä
Tämä leipä kootaan levyistä leipävuokaan.

3 dl vettä tai maitoa
1 rkl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
noin 8 dl vehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja
TÄYTE
1 rs (200 g) tuorejuustoa
1 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rkl timjamia
2 dl juustoraastetta
1 kananmuna
LISÄKSI
öljyä

Mittaa kulhoon neste ja hiiva ja sen verran jauhoja että saat vellimäisen taikinajuuren. Peitä liinalla ja nosta kulho lämpimään vesihauteeseen. Kun juuri kuplii noin 10 minuutin kuluttua, on hiiva herännyt ja voit jatkaa taikinan alustusta. Lisää suola, öljy ja sen verran jauhoja että saat kimmoisan taikinan joka irtoaa kulhosta ja käsistä. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 30x40 cm:n kokoiseksi levyksi.

Sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa keskenään. Levitä täyte taikinalevyn päälle ja leikkaa levystä 20 neliötä, kooltaan 8x8 cm. Nosta neljä neliötä päällekkäin jauhotetulle alustalle lämpimään paikkaan. Peitä kevyesti leivinpaperilla ja -liinalla. Anna kohota 30 minuuttia.

Voitele noin litran vetoinen leipävuoka öljyllä. Nosta hyvin kohonneet neliöpinot lastan avulla pystyyn vuokaan, ne saavat menna hiukan sikin sokin.

Kypsennä nyhtöleipää 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna leivän levätä hetki ennen kuin irrotat sen vuoasta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti