torstai 12. helmikuuta 2015

Maccaron


Ihanaa pinkkistä päivää!


Tulipa testattua Maccaron leivoksia...ja täytyypä todeta että vielä on paljon opittavaa. Olihan ne syötäviä mutta oli tosi vaikea saada niistä samankokoisia ja ihanan pikkuruisia..sillä nyt niistä tuli vähän liian suuria...eikä täytekiiselikään ihan nappiin onnistunut mutta uskon ja luotan, että opin niiden tekemisen ennen kesää...sillä haaveena on tehdä Maccaroneja esikoisen rippijuhliin.

Loistava ohje maccaronien valmistamiseen löytyy täältä Unelmaa leipomassa blogista...ja seuraava ohjekin on kopsattu juurikin sieltä.

Melko nopeita nämä oli valmistaa, joten niillä voi vaikka ilahduttaa ystävää Ystävänpäivänä 14.2.2015.


Kaakao Maccaron 

100 g valkuaista (noin 3 kpl)
25 g sokeria
110 g mantelijauhetta
190 g tomusokeria
12 g kaakaojauhetta
TÄYTE
vadelma-suklaa levy

Valmista maccaron-kuoret sihtaamalla mantelijauhe, kaakaojauhe sekä tomusokeri, ja sekoita ne hyvin keskenään. Sihtaa tarvittaessa useampaan kertaan, jotta saat kaikki kokkareet pois! Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri pienissä erissä joukkoon. Anna vaahtoutua kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto ja keskenään sekoitetut ja siivilöidyt mantelijauhe, kaakaojauhe sekä tomusokeri nuolijalla käännellen. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

Jos sekoitat liikaa, taikinasta tulee liian löysää ja sitä ei voi enää pelastaa. Mikäli sekoitat liian vähän, macaroneihin jää pursotettaessa huippuja, jotka eivät laskeudu tasaisiksi. Sekoittamalla pystyt siis määrittämään taikinan paksuuden. Testaa taikinan paksuutta laittamalla vähän massaa esim. leivinpaperin päälle. Pintaan pitäisi muodostua kevyt huippu, joka laskeutuu vähitellen sileäksi ja tasaiseksi pinnaksi. 
Pursota massasta haluamasi kokoisia ympyröitä. Kopauta peltiä pari kerta voimakkaasti pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät pois. Anna macaron-kuorien levätä pellillä vähintään vartin verran, kunnes niiden pintaan on muodostunut kalvo, joskus voi mennä puolikin tuntia. Kokeile sormella varovasti macaronien pintaan muodostunutta kalvoa, mikäli sormeen ei tartu taikinaa, ne ovat valmiita uuniin.  

Paista 150-asteisessa uunissa alatasolla, mikäli paistat useamman pellillisen samaan aikaan, voit käyttää kiertoilmaa, tarkista tuolloin oman uunisi oikea lämpötila! Paista noin 15-25 minuuttia, kuorien koosta riippuen. Kun kuorien pinta tuntuu kovalta ja ne irtoavat leivinparista, niin valmista on! Anna kuorten jäähtyä, ja siirrä ne sen jälkeen varovasti pois pelliltä. Pursota tai levitä sulatettua vadelma-suklaata maccaron kuorille ja paina toinen kuori kevyesti kanneksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti