lauantai 21. helmikuuta 2015

Kermainen Tomaatti-maissi-paprikakeitto

Hiihtoloma on vihdoin alkanut...JEE...paljon yhdessäoloa ja ulkoilua perheen kanssa...ruokakin saa olla aika simppeliä. Tämän keiton alkuperä juontaa juurensa jälleen amerikkaan. Maissit ja paprika rouskuvat mukavasti suussa ja tuovat samalla makua tomaattiseen sosekeittoon. Keitto on helppo valmistaa, mutta vaatii pitkän kypsentämisen...juuri sopivaa ruokaa ulkoilemisen jälkeen. Kyytipojaksi kannattaa tarjota grillattua juustoleipää (voileipägrillissä tai parilapannulla).



Kermainen Tomaatti-maissi-paprikakeitto

8 annosta

3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 sipuli pilkottuna
suolaa, mustapippuria, savupaprikaa
2 prk (a' 70 g) tomattipyreetä
4 tlk (a' 400 g) tomaattimurskaa
1 punainen paprika
1 tlk ( a' 340 g) maissia
2 1/2 dl ruokakermaa

LISÄKSI
grillattua juustoleipää

Kuumenna öljy isossa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää valkosipuli ja sipuli sekä mausteet. Lisää tomaattipyree ja sekoita pari minuuttia. Lisää 5 dl vettä, tomaattimurskat ja suola. Peitä kannella ja anna kiehua hiljalleen 45 minuuttia.

Paahda tai grillaa paprika + öljy paistinpannulla tai  uunin grillivastuksen alla 3-4 minuutiia. Poista siemenet ja kuutio paprika. Soseuta tomaattiseos sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon maissi ja paprika. Säästä hieman kumpaakin koristeluun.. Lisää kerma. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta vielä 30-45 minuuttia. Koristele keitto maissilla ja paprikalla ja tarjoile kuumana grillatun juustoleivän kanssa.



Grillattu juustoleipä
1 annoa

2 paahtoleivän viipaletta
2 rkl voita
60 g  täyteläistä juustoa esim. cheddaria raastettuna

Levitä leiville joka puolelle voita. Laita väliin juustoraaste ja toinen leipäviipale päälle. Grillaa voileipägrillissä kunnes pinta on saanut väriä ja juusto sulanut. Halkaise leipä vinottain kahdeksi erillisiksi kolmioleiväksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti