sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Kurpitsa-kaneliboston

Piilota pullataikinaan ihanaa kurpitsasosetta niin maku on taatusti uudenlainen. Sain reilu kuukausi sitten ison kurpitsan, josta valmistin mm. kurpitsasosetta jota nyt testasin Kurpitsa-kanelibostoniin. Aika herkkua ja mehukasta siitä tulikin!



Kurpitsa-kaneliboston

2 pientä tai 1 iso boston 
tai 16 kierrepullaa

2 1/2 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 dl kurpitsasosetta
noin 8 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita

Täyte:
noin 100 g pehmeää voita
noin  1 dl fariinisokeria
noin 4 tl kanelia

Voiteluun kananmuna

Lämmitä maito + 42 asteiseksi. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kurpitsasose. Lisää puolet jauhoista, joihin olet sekoittanut kuivahiivan ja alusta taikinaa voimakkaasti. Lisää voi ja loput jauhot  alustaen kokoajan siten että saat taikinasta kimmoisan. Kohota kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

Vaivaa taikinaa hetki ja kauli siitäkaksi  noin 30x40 sentistä suorakaiteen muotoista levyä. Levitä pehmeä voi, ripottele fariinisokeri ja kaneli. Rullaa levyt ja paloittele molemmat rullat noin 7-8 osaan. Nosta pullat vuokaan (tai kahteen pienempään noin 20 cm kokoisiin irtopohjavuokiin). Kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.

Voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Peitä foliolla jos pinta tummuu liikaa paistamisen aikana.



Kurpitsasose

600 g kurpitsakuutioita
3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
1/2 vaniljatanko
250 g (noin 3 dl) hillosokeria

 Kuori ja kuutio kurpitsa. Lisää ne, vesi, sitruunamehu ja puolitettu vaniljatanko kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia. Poista vaniljatanko. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 10-15 minuuttia.

Vinkki! Sosetta tulee enemmän kuin pullaan tarvitaan, käytä loppusose esim.paahtoleivän päälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti