torstai 13. marraskuuta 2014

Kuppikakkuja

Yllätin perheeni viime viikonloppuna tekemällä nimensä mukaisesti kuppikakkuja eli kakkuja kupeissa...idean bongasin kinuskikissan sivuilta, jossa oli tehty kakkuja mukeihin..ohje oli kahdelle mukikakulle..meidän perheessä on vähän enemmän väkeä, joten ajattelin tehdä niitä meille kaikille, joten perinteiset kahvikupit esille ja taikinan tekoon.




Kuppikakut

2 mukia tai 4 kahvikuppia

Taikina:
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
75 g voita tai margariinia
1 dl tummaa siirappia
1 muna
½ dl kermaa tai maitoa (tai vastaavaa kaura/soijatuotetta)

Kypsennys:
630 W, 2 min 30 s



Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää joukkoon siirappi ja sitten hyvin sekoittaen muna. Lisää jauhoseos muutamassa erässä. Sekoita taikinaan lopuksi kerma/maito.

Kaada taikina kahteen mukiin, tilavuus noin 3 dl tai neljään kahvikuppiin. Kannattaa huomioida, että taikina nousee jonkin verran kiehuessaan, mutta laskeutuu sitten takaisin.

Kypsennä kakut yksitellen mikrossa n. 630 W 2 min 30 s (omassa mikrossa käytin tehoa 680 W 2 min).

Mikrojen tehot ja asteikko vaihtelee, joten säädä aikaa sen mukaan. Tässä ajassa taikina kypsyy kauttaaltaan jääden kuitenkin meheväksi. Jos haluat sisältä hieman raa’an paistoksen (suklaakohokkaan tapaan), vähennä paistoaikaa noin puolella minuutilla. Tarkkaile mikroa paiston aikana. Jos taikina uhkaa kiehua yli, voi mikron sammuttaa hetkeksi ja odottaa, että taikina laskeutuu.





Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoile jäätelön & kinuskikastikkeen kera.



Kuppikakku on mukavan pieni kakku aterian päätteeksi ja todella helppo tehdä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti