tiistai 1. huhtikuuta 2014

Lihapullat ja punajuuri-aurajuusto vuoka


Tänään piti saada helposti ja vaivattomasti ruokaa...ja tietysti uunissa. Katsoin jääkaappiin ja sieltä löytyi mm. jauhelihaa, punajuuria, aurajuustoa, emmentaljuustoraastetta ja kurkkusalaattia...mitäpä niistä saisi? Hhmm...Punajuuri on lempijuurekseni ja lempiruokani punajuuri-aurajuusto vuoka, se oli helppo päätös ja ehkäpä jauhelihasta lisukkeeksi lihapullat, takuuvarma suosikki...siisipä hommiin.

Punajuuret kuorin ja suikaloin, lisäsin vuokaan hiukan öljyä, päälle ripottelin aurajuusto murua. Uuniin 200 asteeseen n.30-40 min.Sitten valmistin lihapullat: perusjauhelihataikinan joukkoon lisäsin juustoraastetta ja kurkkusalaattia makua antamaan.


Pyörittelin jauhelihantaikinan isoiksi pulliksi ja laitoin uuniin pellille n.20-30 min. punajuurien seuraksi kypsymään.Lisäksi tein kermaviilistä ja kurpitsapikkelsistä maukkaan kastikkeen. Lisukkeena tarjosin myös salaattia. Ja hyvää tuli. Lihapullat olivat ihanan meheviä ja maukkaita. Kannattaa testata ;) Ja tähän kaikeen meni vain tunti..eikä ollut edes aprillia :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti