torstai 1. toukokuuta 2014

Vappumunkit

Mikä onkaan parempaa kuin tuoreet munkit..ja niitä on saatava ainakin vappuna ♥ Tänä vuonna vappumunkit syntyivät pikapikaa ja samalla tuli testattua uutta reseptiä. Munkkeja ei tarvitse kohottaa vaan ne voit paistaa heti kun olet tehnyt taikinan. Tällä kertaa tein ohjeen kaksinkertaisena. Kuorrutin munkit suklaalla, suklaa jämähti ja sitä tuli liian paksuhkosti mutta onneksi se ei vaikuttanut makuun.


Hauskaa vappua! 


Vappumunkit

noin 10 kpl

250 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa
50 g voita
50 g sokeria
150 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa
Paistoon
1 litra ruokaöljyä
Kuorrute
1 dl sokeria tai
sulatettua suklaata

Sulata voi. Mittaa kaikki ainekset, maitoa luukuunottamatta kulhoon ja vatkaa sekaisin. Lisää maito vähitelen joukkoon ja sekoita hyvin, tasaiseksi massaksi.

Kuumenna öljy pienessä kattilassa 165-170 asteiseksi. Nosta parilla lusikalla munkkitaikinaa kuuman öljyn joukkoon ja paista noin 3 minuuttia per puoli. Nosta valmiit munkit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja kierittele sen jälkeen sokerissa tai kuorruta suklaalla.

Herkuttele tuoreilla ja ihanan pehmeillä pikamunkeilla.
VINKKI: hieman alempi ja hieman pidempi paistolämpötila kuin tavallisten munkkien kanssa. Eka munkki kannattaa halkaista ja katsoa, että se on kypsä. Niin pystyt arvioimaan munkkien tarkemman paistoajan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti