keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Munakoisogratiini

Viime viikonloppuna meillä avattiin grillikausi...mies on kova grillaamaan ja hän hoitaakin kiitettävästi koko lihapuolen...marinoi, maustaa, grillaa ja syö :-D minun tehtävänä on sitten hoitaa kasvikset ja muut tykötarpeet grilliruuan seuraksi. Lauantaina syötiin aika perinteistä grilliruokaa: possua, kesäkurpitsaa, sipulia ja täytettyjä paprikoita, joihin lisättiin kaikkea mitä jääkaapista löytyi eli kesäkurpitsakuutioita, oliiveja ja Koskenlaskijasulatejuustoa...herkullista! Sunnuntaina grillattiin jälleen possua mutta seurana oli Munakoisogratiini...nam.

Lauantainherkkua


Munakoisogratiini
6 hengelle
2 munakoisoa
1 rkl suolaa
Paistamiseen:
öljyä
Huuhtele munakoisot ja poista kuorimaveitsellä osa kuorista. Viipaloi munakoisot pitkittäin noin 1/2 cm viipaleiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele pinnalle suola. Laita päälle puhdas leivinliina (joka imee nesteen) ja "itketä" munakoisot eli anna seistä n.20 min. Paista viipaleisiin  paistinpanuulla öljyssä kaunis väri. 

Kastike:
1 dl maitoa
1 prk (250g) mascarponejuustoa
1 dl juustoraastetta
Lisäksi:
1 prk (400ml) tomaatti-pastakastiketta

Sekoita kulhossa keskenään kaikki kastikeaineet. Nostele vuokaan kerroksittain juustoseosta, munakoisoa ja tomaattikastiketta. Jätä tomaattikastiketta myös pinnalle. Paista vuokaa 200 asteessa n.40 min. 

Munakoisogratiini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti