sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Gluteeniton ja maidoton Runeberginkakku

Leivo herkulliset Runegergin tortut nyt kahvikakuksi. Vaihda vehnäjauhot ja korppujauho gluteenittomaksi sekä rasva maidottomaksi saat silloin monelle herkkusuulle tarjottavaa kahvipöytään. Idean Runeberginkakusta sain Kinuskikissan sivustolta.





HYVÄÄ 
J.L.RUNEBERGINPÄIVÄÄ 
5.2.2019







RUNEBERGINKAKKU
12-15 annosta /maidoton ja gluteeniton


TAIKINA
225 g maidotonta rasvaa esim.sininen Keiju-margariini
2 1/4 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 dl mantelirouhetta
2 1/4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 1/4 dl gluteenittomia korppujauhoja
3 tl piparkakkukkumaustetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
PINNALLE
250 g vadelmahilloa
KORISTELU
140 g tomusokeria
1/4 dl valkuaista
tuoreita vadelmia


Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet hyvin sekoittaen taikinaan. Voitele kuivakakkuvuoka (tilavuus noin 1,6 l) ja kuorruta korppujauholla tai mantelijauheella. Lusikoi kakkutaikina vuokaan ja paista 185 asteisessa uunissa alimmaisella tasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, Kuorruta vadelmahillolla. Yhdistä tomusokeri ja valkuainen. Laita pieneen pakastinpussiin ja leikkaa kulma auki. Pursota kuorrutetta kakun päälle ja koristele tuoreilla vadelmilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti