tiistai 28. elokuuta 2018

Pellillinen Omenapiirakkaa

Omanpihan toinen omenapuu tuottaa ihania punaisia ja valtavia omenoita. Esikoinen leipoi tämän helpon Omenapiirakan viime viikonlopun jälkiruuaksi. Nauti piirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. Ohjeesta tulee pellillinen pehmeää Omenapiirakkaa.














OMENAPIIRAKKA
pellillinen

200 g voita
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl sokeria
4 1/2 dl kerma-maitoa
2 kananmunaa
5-6 puutarhaomenaa
2 rkl sokeria
2 tl kanelia

Sulata voi. Sekoita kaikki kuivataineet keskenään ja lisää kulhoon kerma-maito, munat sekä sulatettu voi. Sekoita taikina kunnolla sekaisin ja levitä 30x40 cm uunipellille leivinpaperin päälle. Viipaloi omenat ja levitä omenasiivut piirakan päälle hieman limittäin. Tee sokerista ja kanelista sekoitus ja ripottele se omenoiden päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti