sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Vadelma raakakakku

Vadelma raakakakku on ihanan raikas ja kevyt 💗se on kuin lupaus keväästä. Jos kaipaat todella hyvää Vadelma raakakakkun ohjetta se on nyt edessäsi. Tämä kakku on kokeilemisen arvoinen herkku, ja mikä parasta raakakakku on valmistettu täysin ilman valkoista sokeria. Se sopii niin vegaaneille (kunhan vaihdat hunajan esim.agavesiirappiin) kuin keliaakikoille, joten se on monipuolinen juhlatarjottava.







VADELMA RAAKAKAKKU
noin 12 palaa

POHJA
1 dl manteleita
1/2 dl cashewpähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
vajaa desi pehmeitä taateleita (noin 7 kpl)
1/2 - 1 rkl vettä
ripaus merisuolaa
TÄYTE
200 g cashewpähkinöitä,  yön yli liotettuna
200 g suomalaisia pakastevadelmia
1 dl sulaa kookosöljyä
1/2 dl - 3/4 dl hunajaa
1 sitruunan mehua
1 banaani
noin 1 dl vettä
ripaus ruususuolaa
KORISTEEKSI
vadelmia

Valmista pohja. Murskaa pähkinät ja mantelit blenderissä karkeaksi rouheeksi ja lisää sitten taatelit (joista olet poistanut kivet) ja kookoshiutaleet. Lisää vettä vain sen verran että pohjan massa on muovailtaess, muttei liian kosteaan. Painele seos 20 cm vuokaan.

Huuhdo liotetut pähkinät ja valuta vesi hyvin pois. VINKKI! Itse vielä kuivaan paperilla pähkinät mutta se ei ole välttämätöntä. Blendaa pähkinät, hunaja, suola, vesi ja banaani tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Jos massa on liian paksua lisää vettä. Maistele ja lisää hunajaa jos tarpeen. Lisää viimeisenä kookosöljy.

Ripottele muutama vadelma pähkinäpohjan päälle. Kaada puolet cashew-kreemistä vadelmien päälle vuokaan. Lisää lopputäytteeseen loput vadelmat ja blendaa tasaiseksi, vaaleanpunaiseksi kreemiksi. Maista täytettä ja lisää hunajaa tarvittaessa. Kaada vadelmakreemi vuokaan päällimäiseksi ja laita pakastimeen jähmettymään.

Ota kakku vähintään 1/2 tuntia aikaisemmin sulamaan ennenkuin tarjoat sitä. Kakku on helpoin leikata kauniisti vähän jäisenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti