sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Sipulinen perunasose

Tämä karamellisoidulla sipulillla ja valkosipulilla höystetty perunasose on mitä herkullisin lisäke erityisesti liharuokien, kuten riistan kanssa. Homemade mashed potatoes- ohje on Amerikan keittokirjastani.




Syksyssä parasta on tuoreet kasvikset ja juurekset. Sesongin raaka-aineista tuli ihan loistava dinneri perheelle. Sipulisen perunasoseen kaverina meillä nautittiin Sieni-hirvipataa & nauris- ja raitajuureskuutioita. Aamulenkillä löysin 3 l ämpärillisen Karvarouskuja, jotka ryöppäsin ensin ja paistoin sitten sipulin kanssa. Lisäsin ne sitten hirvipataan punaviinin ja riistafondin kanssa. Maustoin padan suolalla ja mustapippurilla. Hauduttelin pataa nelisen tuntia. Juurekset kuorin ja kuution sekä paistoin voissa paistinpannulla miedolla lämmöllä 45 minuuttia. Lorautin juuresten joukkoon hieman siirappia ja maustoin suolalla sekä mustapippurilla.








SIPULINEN PERUNASOSE
4 annosta

5 isoa perunaa
115 g voita kuutioina
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 dl ruokakermaa
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria myllystä

Keitä perunoita kuorineen 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Lämmitä sillävälin voinokare paistinpannussa ja lisää ohueksi viipaloidut sipulit ja valkosipulimurska. Paista ne keskilämmöllä pehmeäksi ja ruskistuneeksi.

Kun perunat ovat kypsiä, valuta he hyvin ja survo perunat kuorineen soseeksi perunanuijalla. Sekoita joukkoon ruokakerma, paloiteltu voi sekä kuullotetut sipulit. Mausta makusi mukaan suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Tarjoa kuumana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti