tiistai 30. toukokuuta 2017

Pekaanipiiraat lasissa

Pekaanipiiraan voi tarjota myös laseista. Näissä upeissa lusikoitavissa jälkiruokalaseissa maistuvat karamellisoituneet pähkinät ja tuorejuusto rapean keksipohjan päällä. Helppo jälkiruoka tai ihana herkku juhlapöytään.

Regram alkuperäinen ohje löytyy uusimmasta Maku-lehdestä jota muokkasin kotoa löytyvien aineiden mukaan.










PEKANIPIIRAAT LASISSA
6 annosta

50 g diggestivekeksejä
15 g voita sulatettuna
TUOREJUUSTOTÄYTE
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/4 prk (a' 397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 rkl Baileys likööriä
PÄHKINÄTÄYTE
2 dl pekaanipähkinöitä
1/2 dl sokeria
1/4 dl fariinisokeria
3 rkl voita
1 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl kanelia
ripaus suolaaa
KORISTELU
1 dl vispikermaa


Murenna keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Lusikoi keksimuru juomalasien pohjalle ja painele kevyesti. Sekoita tuorejuuston joukkoon kondensoitumaito ja likööri. Lusikoi täyte keksipohjien päälle.

Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaikki pähkinäkerroksen ainekset ja paahda pannulla pari minuuttia siten, että seos karamellisoituu. Anna pähkiäseoksen jäähtyä ja annostele se tuorejuustotäytteen päälle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja koristele pekaanipiiraat kermavaahtoruusukkeilla.








Ihania herkkuhetkiä
💚



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti