sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Fenkoli-kukkakaali sosekeitto

Nyt tuli tehtyä ihanan täyteläistä Fenkoli-kukkakaali sosekeittoa lounaaksi. Yrttinen öljy oli vaihtelua raejuustolle, krutongeille ja pähkinöille, joita yleensä lisäilen sosekeittoon. Keiton maku toi mieleen jo kesän...







FENKOLI-KUKKAKAALI SOSEKEITTO

4–6 annosta

1 l vahvaa kana- tai kasvislientä (1 l vettä + 2 liemikuutiota)
1 iso kukkakaali
2 keskikokoista fenkolia
1 iso jauhoinen peruna
1 pieni keltasipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
1 iso sitruuna
1 rkl merisuolaa fenkolien keittämiseen
2 dl kermaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
YRTTIÖLJY
reilu nippu tuoretta basilikaa ja persiljaa
½ tl valkosipulimurskaa
½ rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
½ dl rypsiöljyä



Siisti ja paloittele kukkakaalit melko pienikisi paloiksi. Levitä kukkakaalipalat leivinpaperille uunipellille. Nosta uuniin ja paahda keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kukkakaalit ovat saaneet kunnolla väriä.

Suikaloi fenkolit. Keitä fenkoli pehmeäksi vedessä, joka on maustettu reilusti sitruunanmehulla ja suolalla. Valuta vesi pois ja jätä fenkolit sivuun.

Kuori ja kuutioi peruna. Silppua kuorittu sipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota kattilan pohjalla tilkassa öljyä kuutioitu peruna, silputtu sipuli ja valkosipulimurska. Lisää kattilaan paahdetut kukkakaalipalat, fenkoli ja kanaliemi. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes perunapalat ovat pehmeitä. 

Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää sekaan kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa kanalientä, suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Valmista yrttiöljy yhdistämällä kaikki ainekset kulhossa. Hienonna ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarjoa keiton kanssa yrttiöljyä ja rapea kuorista maalaisleipää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti