perjantai 2. syyskuuta 2016

Juustopiirakka

Rapujuhlissa tarjottiin myös hieman rapuja tuhdimpaa ruokaa, nimittäin ihanaa Juustopiirakkaa. Piiras on helppo tehdä ja siihen voi käyttää kaikki vanhat juustonkannikat. Voimakkaan makuinen Juustopiirakka maistuu ihanalta sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.





JUUSTOPIIRAKKA
10 annosta

POHJA
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
TÄYTE
3 kananmunaa
80 g parmesanjuustoa
80 g mustaleimaemmentalia
2 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1/2 dl tuoretta persilijaa hienonnettuna


Nypi paloiteltu kylmä voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa ettei se sitkisty. Peitä taikina kelmulla ja laita se kovettumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (24cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.

Valmista täyte. Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää kerma sekä raastetut juustot. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä noin 20 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti