keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Mansikkainen maljakakku ja Lime pie

Nuorempi tyttäreni täyttää muutaman päivän päästä 12 vuotta ja synttäreitä on juhlittu jo kahteen otteeseen. Ensin viime sunnuntaina isovanhempien ja kummien kanssa sekä vielä tänään juhlittiin kaverisynttäreillä. Molemmissa juhlissa herkuteltiin  kakuilla. Sunnuntaina tarjolla oli Mansikkainen maljakakku ja




Lime Pie, joiden ohjeet laitan tähän postaukseen. Sunnuntaina nautimme myös voileipäkakusta joka oli broilerista...ohje tulee myöhemmin kuten myös kaverisynttäreiden Pinjata kakun ohje.



Mansikkainen maljakakku
8 annosta

Pohja
3 munaa
11/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

11/2 l tuoreita mansikoita 
11/2 dl sokeria
1 prk (250g) vaniljarahkaa
4 dl vispikermaa

Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan. Levitä taikina uunipellille ja paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille.

Perkaa ja pilko mansikat. Jätä muutama koristeeksi. Sekoita mansikat sokerin kanssa ja anna maustua puolisen tuntia. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahka. Leikkaa torttulevy paloiksi. Nosta kulhoon 1/3 mansikoista. Levitä päälle 1/3 kemaseosta ja asettele päälle kakkulevyn paloja. Levitä päälle loput mansikat, kerma ja kakkulevyt. Nostele pinnalle loppu kermaseos. Koristele mansikoilla. Anna maustua jääkaapissa noin kaksi tuntia ennen tarjoamista


Lime Pie
8 annosta

Pohja
1  pak  (175 g) kaurakeksejä
75  g voita 
Täyte;
2  dl kerma
2  prk  (à 200 g) Valkosuklaa-Lime rahka
1/2  dl sokeria
2 keltuaista
1  tl limetin kuorta
1/2  rkl limetin mehua
Koristeeksi:
1  dl kermaa
1  tl vaniljasokeria
1  tl sokeria
limetti ohuina viipaleina

Murskaa keksit. Lisää voi sulatettuna.
Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n korkeuteen. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 175 asteessa 7 min.
Vatkaa kerma vaahdoksi.Yhdistä toisessa kulhossa rahka, sokeri ja keltuaiset. Pese 1 - 2 limettiä kuumalla vedellä (limettien määrä riippuu niiden koosta). Kuivaa.Raasta ohut pintakuori.  Lisää 1 tl kuorta täytteeseen. Säästä loppu kuoriraaste koristeeksi. Purista mehu. Lisää sitä 1/2 rkl täytteeseen. Lisää täytteeseen vaahdotettu kerma. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 23 min tai kunnes kypsä. Jäähdytä täysin kylmäksi. Irrota kakku varovasti veitsellä vuoan reunoista. Siirrä vadille.
Tarjoa mieluiten seuraavana päivänä.Koristele juuri ennen tarjoilua kermavaahdolla ja ohuilla limettiviipaleilla. Ripota pinnalle raastettua limetinkuorta.
 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti