sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Parsaa Pekonilla ja Hollandaise-kastiketta

 
♥ Hyvää Äitienpäivää 11.5.2014 ♥


Meidän perheen äitienpäivää vietetään jo äitienpäiväaattona eli lauantai iltana, yleensä hyvän illallisen merkeissä. Niin tänäkin vuonna. Tänään aamulla ihanan ja herkullisen aamiaisen jälkeen suuntasimme mummuloihin. Lounas syötiin tänä vuonna minun vanhempien luona ja kahvit juotiin miehen lapsuudenkodissa..mummut eli äitimme ovat kestittäneet näin jo viimeiset 14 vuotta ts.siitä saakka kun minustakin tuli äiti ♥

Eilen, Äitienpäivä-päivällisellämme nautimme Parsaa Pekonin kera & Hollandaise kastikketta, pääruuaksi mieheni paistoi Härän uĺkofileitä uuniperunoiden kanssa ja jälkiruokana oli Pannacottaa valkosuklaalla sekä vadelmilla.




Parsa Pekonilla  Hollandaise kastikkeen kera
neljälle

16 Parsaa
1 tl suolaa
8 puolitettua Pekoni viipaletta
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Leikkaa Parsoista puisevat alaosat  noin 3-4 cm matkalta. Kiehauta nopeasti suolatussa vedessä 3-4 minuuttia. Puolita Pekonit ja rullaa ne parsojen ympärille. Paista paistinpannulla parsoja kunnes pekoni on saanut väriä. Asettele parsat lautasille jossa on lämmintä Hollandaise-kastiketta 1-2 rkl /ruokailija


.

Hollandaise-kastike
150 g voita
3 keltuaista
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1-2 rkl sitruunamehua

Sulata voi kasarissa mutta älä anna sen ruskistua. Erottele keltuaiset tehosekoittimeen ja sekoita ne täydellä teholla sekaisin. Anna voin hieman jäähtyä ja kaada se sitten koneen käydessä ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Lisää paksuun ja sileään kastikkeeseen suola, pippuri sekä sitruunanmehu ja käytä konetta vielä hetki. Tarjoile kastike heti keitetyn parsan kanssa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti