lauantai 25. tammikuuta 2014

Feta-paprikapitko...ja vähän keittoakin


Feta-paprikapitko on maukas ja ruokaisa leipä, joko sellaisenaan iltateen kera tai keiton kaverina. Tähän pitkoon käytin punaista pestoa mutta myös vihreä käy, fetajuuston voit vaihtaa vuohenjuustoksi ja lisäksi voit täytteeseen lisätä grillattua ja pieneksi kuutioiksi leikattua broileria. Keittona nautittiin porkkana-bataatti-perunasosekeittoa, johon lisäsin sulatejuustoa makua antamaan.


Pohja:
3 dl maitoa
1 ps (11 g)kuivahiivaa
2 rkl siirappia
3/4 tl suolaa
1/2 dl öljyä
4 dl sämpyläjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2-3 kpl paprikaa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa ja mustapippurirouhetta
200 g Fetajuustoa
1/2 dl pestoa

Kuumenna maito 42 asteiseksi, lisää suola ja siirappi, kuivahiiva sekoitetaan pieneen määrään jauhoja. Jauhot lisätään vähitellen nesteeseen ja alustamisen lopussa joukkoon lisätään öljy. Taikinan tulee olla kimmoisaa, kohotetaan n.20 min.
Valmista täyte kun taikina kohoaa. Paprikat kuullotetaan paistinpannulla, maustetaan suolalla ja pippurilla. Kohonnut taikina kaulitaan leivinpaperin kokoiseksi.


Pesto levitetään n.10cm leveydeltä taikinan keskelle. Paprikat ja fetajuusto levitetään peston päälle. Viipaloi taikinan reunat ja taita reunat vuorotellen täytteen päälle.


Kohota vielä n.1/2 tuntia. Voitetele halutessasi vedellä. Paista 200 asteessa n.15-20 min. Nautitaan hieman jäähtyneenä.

Pitko on todella herkullista, se vie kielen mennessään :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti