Pohja:
3 dl maitoa
1 ps (11 g)kuivahiivaa
2 rkl siirappia
3/4 tl suolaa
1/2 dl öljyä
4 dl sämpyläjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2-3 kpl paprikaa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa ja mustapippurirouhetta
200 g Fetajuustoa
1/2 dl pestoa
Kuumenna maito 42 asteiseksi, lisää suola ja siirappi, kuivahiiva sekoitetaan pieneen määrään jauhoja. Jauhot lisätään vähitellen nesteeseen ja alustamisen lopussa joukkoon lisätään öljy. Taikinan tulee olla kimmoisaa, kohotetaan n.20 min.
Valmista täyte kun taikina kohoaa. Paprikat kuullotetaan paistinpannulla, maustetaan suolalla ja pippurilla. Kohonnut taikina kaulitaan leivinpaperin kokoiseksi.
Pitko on todella herkullista, se vie kielen mennessään :P
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti