lauantai 22. toukokuuta 2021
Kinuskiset suolapähkinäpalat
tiistai 27. huhtikuuta 2021
Sitruunamutakakku
Tämä raikkaan sitruunainen ja täyteläisen makuinen mutakakku on vilahdellut viime viikkoina seuraamillani ig-tileillä ahkeraan, joten tätä ihanuutta oli testattava. Ohjeen nappasin yhdeltä lempi sivustolta Anninuunissa blogista.
Perinteisen tumman mutakakun "pikkusiskon" eli vaalean mutakakun leivoin jo huhtikuun puolessavälissä esikoisen nimipäiville. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tein mutakakun 18 cm irtopohjavuokaan. Kakusta tuli korkeampi ja se vaati hieman pidemmän paistoajan. Kakun kanssa herkuttelimme kermavaahtoa ja vadelmia.
SITRUUNAMUTAKAKKU
8-10 palaa
sunnuntai 25. huhtikuuta 2021
Vappumunkit
lauantai 10. huhtikuuta 2021
Pääsiäiskuppikakut
Pääsiäisenä meillä herkuteltiin ihan super mehevillä ja herkullisilla Banaanikuppikakuilla. Banaani tekee muffinseista ihanan pehmeitä ja sopivan kosteita. Sitruunainen kuorrute on ihanan raikas. Voit käyttää sitruunatuorejuuston sijaan myös maustamatonta tuorejuustoa. Tämän helpon ohjeen löysin Arlan sivustolta.
sunnuntai 28. maaliskuuta 2021
Vihreä smoothie
2 lehtikaalin revittyä lehtä ilman varsia
1/2 päärynä
4 palaa pakastepinaattia
1/2 pieni avokado
1/2 limen mehu
1 1/2 dl mantelimaitoa
(noin 10 kpl cashewpähkinää)
maanantai 8. maaliskuuta 2021
Vadelmabrownie
Naistenpäivän kunniaksi esikoinen yllätti meidän perheen naiset leipomalla herkullisen ja raikkaan Vadelmabrownien, joka on Valion ohje. Ohjeella saat 12-15 suupalaa sulostuttamaan päivääsi.
Ihanaa naistenpäivää
kaikille meille upeille naisille
💗
VADELMABROWNIE
12-15 annosta
sunnuntai 7. maaliskuuta 2021
Banaanileipä
Banaanileipä eli bananabread on amerikkalainen makea leivonnainen, joka on nimestään huolimatta enemmän kakku kuin leipä. Banaanileipään voi hyödyntää tummat ja mustuneet ylikypsät banaanit. Maku on täyteläisen makea, ja maku vain paranee vanhetessaan. Tällä ohjeella onnistuu varmasti, sillä ohje on todella helppo. Banaanileipä maistuu aamupalalla tai kahvipöydässä.
Hyvää viikonloppua
💚
BANAANILEIPÄ
lauantai 30. tammikuuta 2021
Mifu-kasvislasagne
Nyt tuli tehtyä ehkä parasta Kasvislasagnea mitä olen koskaan tehnyt. Maku on täyteläisen juustoinen ja ihanan tomaattinen, jossa vihreän peston suolaisuus on piste iin päälle. Jokainen suupala maistui niin hyvältä etten pysty sanoin kuvaamaan sitä tunnetta mitä ne saivat aikaan - ainakin kaipuun Italiaan.
Jotta sain lasagnesta ruokaisemman, lisäsin joukkoon vielä Välimeren tomaatin makuista Mifu ruokaraetta ja yhden raastetun porkkanan. Seuraavalla kerralla voisin lisätä vielä kesäkurpitsa suikaleitakin. Mifun voit toki korvata härkkisellä tms. kasvisproteiinilla, mistä pidät. Meidän perheelle tuo ruokarae maistuu parhaiten. Vegaanisen lasagnen saat kun käytät täysin maidottomia tuotteita. Idean tähän herkulliseen kasvislasagneen nappasin aamulehden mainoksesta, osoitteesta is.fi/ruokala.
KASVISLASAGNE
4 annosta