lauantai 26. maaliskuuta 2022

Parsarisotto

 Tänään meillä korkattiin parsakausi alkaneeksi, sillä tein itselleni sekä tytöille lounaaksi Parsarisottoa. Keväinen parsarisotto on ihanan täyteläinen ja yksi lempirisotoistani. Reseptiä etsiessäni täältä blogista huomasin, etten ollutkaan kirjoittanut sitä ylös, joten tässä tämä herkullinen ja helppo ohje jolla teen aina parsarisottoni.








PARSARISOTTO

4 annosta


1 nippu /450 g vihreää parsaa
suolaa
1 sipuli
3 rkl oliiviöljyä
2 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
8 dl kasvislientä
2-3 rkl voita tai igmariinia
2 rkl kermaviiliä
100 g Parmesan juustoa
mustapippuria myllystä, sormisuolaa



Leikkaa parsat pieniksi kiekoiksi ja säästä nuput kokonaisina. Freesaa eli paista pikaisesti parsapalat 1 rkl oliiviöljyä pannulla kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta ripauksella suolaa. Siirra parsat sivuun odottamaan.

Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää riisit kokoajan sekoittaen, kuullota riisiä kunnes se on läpikuultavaa. Kaada kattilaan viini ja alenna lämpöä. Sekoita koko ajan. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää 3-4 dl kasvislientä ja parsat, nuppuja lukuunottamatta. Kypsennä hiljalleen sekoittaen ja pikkuhiljaa nestettä lisäten kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Aikaa tähän menee noin 20-25 minuuttia. 

Siirrä kattila levyltä ja sekoita joukkoon igmariini, kermaviili ja raastettu parmesaani. Peitä risotto kannella ja anna vetäytyä hetken. VINKKI! Muista kuitenkin että ihmiset odottavat aina risottoa, risotto ei ihmistä. Koristele risotto parsanupuilla ja tarjoa heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti