sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Suklaakiisseli

Eilen juhlistettiin esikoisen kanssa kaksistaan Halloweenia, ilman kaupallista halloweenhömpötystä. Laitettiin pöytä koreaksi ja nautittiin hieman tuhdinpi iltapala. Meidän Halloween syntyi seuraavasti: Pöytäliinaksi musta liina, marketista ostetujen värikkäiden krysanteemien joukkoon lisäsin pihlajanmarjaoksia ja jo ruskistuneita saniaisen lehtiä sekä pöytäkoristeeksi oranssi kurpitsa. Viininpunaiset kynttilät loivat upeaa valoa tummaan kattaukseen ja mustat lautaset sekä tummat lautasliinat viimeistelivät tunnelman. Alkuun tein Metsästäjänleivän ja jälkkäriksi täyteläistä Suklaakiisseliä.





Suklaakiisseli on nopea ja helppo jälkiruoka. Paras suklaakiisseli tehdään ehdottomasti maissitärkkelyksellä. Se sopii maitopohjaisiin kiisselihin, eikä se maistu niin jauhoisalta. Voit maustaa kiisseliä ripauksella suolaa, sillä se syventää makua ja vie vetisyyttä pois. Tarjoa kiisseli kermavaahdon kera. Halloweenin kunniaksi yritin tehdä suklaahipuista koristesilmät kermavaahdosta pursotetulle haamulle. 











SUKLAAKIISSELI
4 annosta


5 dl maitoa
3 rkl maissitärkkelystä
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl sokeria



Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelys ja sokeriin sekoitettu kaakaojauhe. Kuumenna kokoajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile kermavaahdon sekä suklaarouheen kanssa. VINKKI! Lisää kiisselin päälle hieman sokeria kuorettumisen estämiseksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti