sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Maidottomat Mokkapalat

 Mokkapalat ovat koko perheen kestosuosikki. Ne ovat helppo ja nopea valmistaa. Aikas monta kertaa niitä on itsekin tullut tehtyä ja nyt taas. Mutta tälläkertaa teinkin mokkapaloista maidottomia, jotta niillä pääsisi mahdollisimman moni herkuttelemaan. Mokkapalaohjeita on monia, yhtä monta kuin on tekijääkin. Ja löytyy niitä täältä blogistakin jo ainakin yksi ennestään. Mutta tämän ohjeen nappasin Vanillacakes -blogista täältä.






Ihanaa sunnuntai iltaa 
💙








MAIDOTTOMAT MOKKAPALAT
pellillinen


MOKKAPALAT
4 kananmunaa
3 dl sokeria
175 g maidotonta margariinia
4 1/2 dl vehnäjauhojoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kasvipohjaista juomaa esim.soijajuoma
KUORRUTE
125 g maidotonta margariinia
3 rkl vahvaa kahvia
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl vettä
5-6 dl tomusokeria
Nonparelleja




Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivataineet, rasva ja soijamaito vuorotellen muna-sokerivaahtoon nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai 42x29x4 cm kokoiseen vuokaan.
Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, älä paista liikaa ettei pohjasta tule kuiva. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen levittämistä.


Valmmista kuorrute. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Lisää sitten kylmä kahvi, vesi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri rasvan joukkoon. Siivilöi sitten tomusokeri pienissä erissä hyvin sekoittaen. Kaada kuorrute mokkapalapohjan päälle nuolijalla tasaisesti levittäen. Ripottele pinnalle nonparellit. Laita mokkapalat vielä hetkeksi kylmään jäähtymään ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti