maanantai 10. syyskuuta 2018

Suolapähkinäinen omenapaistos

Tänä syksynä omenapuu on tuottanut mahtavan sadon ja omenapaistostakin on jo tehty muutaman kerran, siksipä oli tervetullut idea kokeilla paistosta hieman toisella tapaa.




Suolapähkinäinen omenapaistos on oma versioni Pirkka lehden Suolacashew-omenapaistoksesta. Vaihdoin cashewpähkinät suolapähkinöihin, fariinisokerin ruokokidesokeriin ja jätin pois kardemumman. Ja hyväähän tästäkin tuli! Suolapähkinät tuovat mukavaa rapsakkuutta tähän syksyiseen ja mehevään paistokseen.








SUOLAPÄHKINÄINEN OMENAPAISTOS
6 annosta

VUOKAAN
650 g kotimaisia omenoita
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl ruokokidesokeria
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 tl kanelia
TAIKINA
1 dl suolapähkinöitä
2 kananmunaa
1 dl ruokokidesokeria
100 g voita sulatettuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta



Poista omenista siemenkota ja viipaloi/pienistele omenat. Levitä ne noin 20 cm uunivuokaan. Mausta sitruunamehulla, ruokokidesokerilla, sitruunan raastetulla kuorella ja kanelilla. Sekoita. Nosta vuoka 175 asteiseen uuniin mehustumaan siksi aikaa kun valmistat taikinan.

Rouhi veitsellä pähkinät karkeaksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita puolet pähkinärouheesta, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan.

Ota vuoka uunista ja sekoita omenanpaloja. Kaada taikina omenoiden päälle ja ripottele pinnalle loput pähkinärouheesta. Jatka paistamista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.



1 kommentti:

  1. No jopas on mielenkiintoinen resepti! Näin hävikkiviikolla heti pisti reseptistä silmään, että meillähän olisi suolapähkinöitä vaikka millä mitalla kaapissa. Pitäisiköhän testata tätä... :)

    VastaaPoista