sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Vanilja-valkosuklaa juustokakku

Aurinkoinen ja rentouttava Pääsiäinen on takanapäin. Olipa ihana pitkä viikonloppu viettää vapaata perheen kanssa kotosalla, nauttien hyvästä ruuasta ja seurasta. Tänä vuonna leipomukset jäivät vähäisiksi, Pääsiäisdonitsit ja sitruunarahkapiiras sekä tämä Vanilja-valkosuklaa juustokakku. Kakku oli sopivan kokoinen sekä ihanan kuohkea ja vaniljainen. Koristeeksi laitoin suklaapupun Kindermunien -ja patukoiden sekä "linnunmunien"kera.










VANILJA-VALKOSUKLAA JUUSTOKAKKU
8-10 annosta

POHJA
150 g Dominokeksejä
80 g voita
TÄYTE
2 dl vispikermaa
2 1/2 dl Flora Vanilla vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
145 g valkosuklaata
4 liivatetta
tilkka vettä



Murskaa Dominokeksit ja lisää niiden sekaan sulatettu voi. Painele keksivoiseos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle, jonka reunoille olet laittanut reunakalvon. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Sulata valkosuklaa ja jätä se jäähtymään. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.Vatkaa kermavaahto ja mausta se kevyesti sokerilla. Vaahdota toisessa kulhossa vaniljavaahto. Yhdistä vaahdot ja vatkaa niiden sekaan tuorejuusto sekä valkosuklaa.

Sekoita kuivaksi puristetut liivatteet kuuman vesitilkan joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään 4 tunniksi.

Koristele suklaapupulla ja Kindermunien puolikkailla sekä Kinderpatukoilla ja "linnunmunilla".




2 kommenttia:

  1. Kuinka sinä saat kakun irtoamaan noin kauniisti vuasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sini, käytän aina reunakalvoa kakun ja vuoan välissä.

      Poista