keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Mangojuustokakku

Mangojuustokakku on varmaankin kahvipöydän kuin kahvipöydän ehdoton kunkku. Sen täyteläinen ja raikas maku maistuu poikkeuksetta kaikille. Tämä ohje on gluteeniton mutta tavallisen version saat kun vaihdat gluteenittomat Diggestivet tavallisiin kekseihin.





MANGOJUUSTOKAKKU
10 annosta/Gluteeniton

POHJA
150 g gluteenittomia Diggestivekeksejä
50 g voita
TÄYTE
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
2 1/2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
3/4 dl sokeria
PINNALLE
250 g mangososetta
1 dl hyytelösokeria
KORISTEEKSI
appelsiiniviipaleita
tuoreita vadelmi
kuivattua vadelmarouhetta
mintunoksia



Hienonna keksit. Lisää joukkoon sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksiseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Mausta sokerilla.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Vinkki! kopsauta kakkuvuokaa muutama kerta pöytään niin saat tasaisemman pinnan ja ilmakuplat pois.

Anna täytteen hyytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Valmista kiille. Mittaa mangosose kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua kunnes liemi hieman kirkastuu. Anna seoksen hieman jäähtyä.

Valuta kiille kakun päälle lusikan avulla vähän kerrallaan. Nosta vielä hetkeksi kylmään, kunnes pinta hyytyy. Voit halutessasi koristella kakun marjoilla, hedelmillä tai suklaarouheella.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti