maanantai 13. maaliskuuta 2017

Toffeejuustokakku vadelma twistillä






TOFFEEJUUSTOKAKKU VADELMA TWISTILLÄ
15 annosta

POHJA
180 g Diggestive-keksejä
80 g voita
TÄYTE
1 pss Tsinuski-toffeepaloja
3 1/2 dl laktoositonta vispikermaa
250 g laktoositonta mascarbonejuustoa
200 g laktoositonta kinuski tuorejuustoa
200 g laktoositonta ja maustamatonta tuorejuustoa
7 liivatelehteä
3 rkl vettä
LISÄKSI
vadelmia
KORISTEEKSI
Daim-suklaapatukka
vadelmia
Kinuskikastiketta

Sulata kattilassa toffeepalat puoleen desiin kermaa. Anna jäähtyä. Murskaa keksit ja lisätää sulatettu voi. Painele seos 24 cm leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappin.

Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuustot sekä mascarpone. Lisää jäähtynyt toffeeseos ja tarkista maku.( Lisää tarvittaessa sokeria.) Kiehauta vesi ja lisää kylmässä vedessä viitisen minuuttia liotetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mascarpone-tuorejuustoseokseen. Kaada noin puolet täyteestä vuokaan ja painele vadelmat täyteen joukkoon. Kaada loppu täyte ja tasoita pinta. Anna hyytyä parisen tuntia tai yön yli.

Valuta kinuskikastiketta kakun toiselle reunalle siten, että osa valuu yli reunojen. Koristele Daim-paloilla ja vadelmilla. Voit halutessasi ripotella myös marenkimuruja koristeeksi.

Vinkki! Makujahan on monia, mutta itse kaipasin hieman kirpeyttä lisää kakkuun, joten seuraavalla kerralla laittaisin ehkä vadelmia enemmän täytteeseen, varmaan pari desiä riittäisi..tähän kakkuun kun laitoin vajaan desin. Myös kinuskiraidat tai Daim- sattumat voisivat sopia täytteeseen. 

1 kommentti: