lauantai 20. helmikuuta 2016

Sushiburritot

Bongasin aivan ihanan idean...nimittäin Sushiburritot, siinä makirullat ovat isommassa burrito-koossa. Täytteet kääritään vain noriarkkiin ja puolitetaan rulla, sen jälkeen sushiburrito syödään käsin. Tässä kaksi täyte vaihtoehtoa: kana ja kylmäsavulohi. Molemmat maistuivat loistavilta...niinkuin sushit aina :-D





SUSHIBURRITO
4 henk.

4 noriarkkia
250 g sushiriisiä
5 tl miriniä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
250 g kanasuikaleita
1/2 dl teriyaki-kastiketta
150 g maustamatonta tuorejuustoa tai
          maustettua esim.pippurituorejuustoa
2 1/2 tl wasabi-tahnaa
100 g kylmäsavulohta
1 avokado
1 porkkana
1/2 tuorekurkku
4 retiisiä
salaatinlehtiä


Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeiden mukaan. Sekoita mirin, suola ja sokeri, kuumenna, ja mausta sillä kypsä riisi. Riisin kypsyessä kuori ja suikaloi avokado. Viipaloi retiisit ja leikkaa kurkku sekä porkkana tikuiksi. Halutessasi voit pika-pikkelöidä vihannekset; sekoita 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä, pane vihannekset kannelliseen lasipurkkiin, kaada liemi päälle, sulje kansi ja ravista. Jätä odottamaan. Itse valmistin pikkelöidyt vihannekset ja ne maistuivat todella hyviltä.

Paista pannulla kanasuikaleet ja mausta se teriyaki-kastikkeella. Suikaloi lohi. Mausta maustamaton tuorejuusto wasabilla, maustettua voit käyttää sellaisenaan. Aseta nori-arkki bambumatolle johon olet laittanut tuorekelmun. Kastele sormet ja painele kerros riisiä arkille, mutta jättä yläreunaan pari senttiä tyhjää.




Aseta täytteet riisille. Teriyaki-kana sopii loistavasti salaatinlehtien ja pikkelöityjen vihannesten kera... koska tytöt söivät vain kanakääröjä lisäsin niihin maustamatonta tuorejuustoa ilman wasabia. 




Kylmäsavulohikääröihin lisäsin wasabilla maustetusta tuorejuustoa, avokadoa ja pikkelöityjä vihanneksia. Rullaa sitten noriarkki tiukasti täytteiden ympäri, kostuta yläreuna sormin, jotta rulla sulkeutuu hyvin. Kääri voipaperiin, puolita ja tarjoa!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti