sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Onnittelukortti

Tällä viikolla tein pitkästä aikaa onnittelukortin, kylläpäs oli mukavaa puuhaa. Aloitan aina kortin suunnittelun saajan lempiväreistä/tyylistä/olemuksesta ja tietysti aiheesta. Tällä kertaa lempivärit olivat tiedossa, joten oli helppo valita sopivat paperit omista kätköistä. Hiukan selailin netistä ideoita korttipohjaksi ja aikapian idean keksinkin. Olin myös joulusta saakka suunnitellut tekeväni viimevuoden hittin DIY-askartelun eli suodatinpaperikukkia...eipä siinä sitten kuin kortin tekoon.
ONNITTELUKORTTI

TARVITSET
erivärisiä koristepapereita
pienen kakkupaperin
kartonkia
liimaa
sakset 
valkoisia suodatinpapereita 
nitojan
kuumaliimaa

Aloita kortti suodatinpaperikukkien teolla. Laita neljä suodatinpaperia päällekäin. Piirrä haluamasi kokoinen ympyrä. Tässä mallikuvassa on vain yksi ympyrä, koska mallikukka odottaa jo seuraavaa projektia, josta kerron sitten myöhemmin;-) Tähän korttiin tein niin pieniä kukkia, että kaikki neljä ympyrää mahtuivat samalle suodatinparille. Niittaa nitojalla ympyrän keskeltä. Leikkaa saksilla ympyrän ääriviivat irti.


Aloita senjälkeen nostelemaan ja puristamaan ympyräpinon jokainen kerros yksitellen tiukaksi pystyssä olevaksi mytyksi. Varmista etteivät eri kerrokset jää kiinni toisiinsa. Toista sama jokaiselle kerrokselle niin kauan kunnes sinulla on vain yksi auki oleva kerros. Purista nyt viimeinen kerros supertiukaksi ja aivan kiinni muihin kerroksiin. 
Senjälkeen voit aloittaa mytyn avaamisen uloimmasta kerroksesta edeten kohti kukan keskinuppua. Kun olet avannut kaikki kerrokset kukka on valmis.Leikkaa koristepapereista haluamasi kokoisia paloja ja liimaa ne kartongille. Voit tehdä erivärisiä kehyksiä kantongista tai muista papereista. Liimaa pieni kakkupaperi keskelle koristepapereita. Liimaa lopuksi kuumaliimalla suodatinpaperikukat haluamaasi kohtiin. Viimeiste kortti vielä koristepapereista leikatuilla lehdillä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti