Loppiaisena tuli herkuteltua kaneli-sokeri rahkamunkeilla. Nämä munkit valmistuvat nopeasti ja katoavat suuhun vielä nopeammin. Pikamunkit paistetaan heti taikinan teon jälkeen eli niitä ei tarvitse kohottaa.
KANELI-SOKERI MUNKIT
noin 10 kpl
250 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa
50 g voita
50 g sokeria
150 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa
PAISTOON
1 l ruokaöljyä
PÄÄLLE
sokeria ja kanelia
Sulata voi. Mittaa kaikki ainekset, maitoa luukuunottamatta kulhoon ja vatkaa sekaisin. Lisää maito vähitelen joukkoon ja sekoita hyvin, tasaiseksi massaksi.
Kuumenna öljy pienessä kattilassa 165-170 asteiseksi. Nosta parilla lusikalla munkkitaikinaa kuuman öljyn joukkoon ja paista noin 3 minuuttia per puoli. Nosta valmiit munkit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja kierittele sen jälkeen kanli-sokerissa. Herkuttele.
VINKKI: pikamunkit kannattaa paistaa hieman alemmalla paistolämpötilalla ja kauemmin kuin tavalliset munkit. Ensimmäinen munkki kannattaa halkaista ja katsoa, että se on kypsä. Niin pystyt arvioimaan munkkien tarkemman paistoajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti