perjantai 1. toukokuuta 2015

Vappubrunssi

Tänään nautittiin perheen kanssa vappubrunssia pitkän kaavan mukaan ja tytötkin sanoivat että "olispa aina vappu niin syötäis tälläi"...



Vappubrunssi kannattaa valmistaa etukäteen. Brunssiin kuuluu suolaista sekä makeaa herkkua ja jokainen voi tehdä/tarjota juuri sellaista kuin itse haluaa.Vappu onkin siitä kiva juhla, että silloin voi unohtaa kaiken jäykkyyden. Rento meno näkyy myös ruoissa: huikopalojen runsaus, raikkaat juomat ja uppopaistetut leivonnaiset ovat vappubrunssin punainen lanka.


 Vappubrunssilla nautittiin


Parsa-ricotta piirakkaa
*
*
kalkkuna-metwursti-tomaatti vartaita
esipaistettuja sämpylöitä
*
*
mansikoita, melonia
*
mango-anannas smoothie




Mango-ananas shake valmistui blenderissa samaan aikaan kun paistoin munakaskupit ja kuumensin esipaistetut sämpylät uunissa. Parsa-ricotta piiraan valmistin jo vappuaattona samoin leikkele vartaat, joita nautimme cobbin-salaatin ja perunasalaatin kanssa.

Fanni & Kaneli-blogi suositteli parsa-ricotta piirakkaa vappubrunssille, joten pakkohan sitä oli kokeilla. Piirakka olikin ihanan pehmeää ja täyteläistä,  joka maistui niin lämpimänä kuin kylmänäkin :-)





Parsa-ricotta piirakka

125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
TÄYTE
400 g parsaa
2 kpl kananmunaa
250 g ricottaa
2 rkl parmesaania raastettuna
1/2 dl ruokakermaa
suolaa ja pippuria



Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa jauhot kulhoon. Nypi voikuutiot jauhoihin sormilla kunnes seokseen syntyy muruinen rakenne. Sekoita joukkoon lusikallinen kerrallaan kylmää vettä kunnes taikina juuri ja juuri pysyy kasassa.

Taputtele taikina parin sentin paksuiseksi levyksi kelmun päälle, ja kääri se tiivisti kelmuun. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi (noin 3 mm) piirakkavuoan muotoon ja taputtele se piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan (halkasija 24 cm). Töki pohjaan reikiä haarukalla. Nosta vuoka pakastimeen 15 minuutiksi.

Paista pohjaa uunissa 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa parsojen puiset tyvet pois. Leikkaa parsoja tarvittaessa lyhyemmäksi sen mukaan millaista vuokaa käytät.VINKKI! Parsa kannattaa leikata pieniksi paloiksi/ kuutioiksi, jos haluat syödä piirakkaa lusikalla.

Sekoita täyte. Yhdistä kulhossa kananmunat, ricotta, raastettu parmesaani ja ruokakerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Asettele parsat täytteen päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti