Appelsiini-sipulisalaatti
1-2 sipulia
3-4 appelsiinia
(tuoretta minttua)
KASTIKE
1 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
2 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria
Kuori appelsiinit ja sipuli. Leikkaa appelsiinit viipaleiksi ja sipuli
ohuiksi renkaiksi. Asettele appelsiinit ja sipuli kerroksittain
kulhoon. Jos käytät minttua, silppua se ja ripottele kerrosten väliin.
Sekoita kastikkeen aineet ja valuta salaatille. Tarjoa alkuruokana tai
liharuokien lisäkkeenä.
Vihersalaatti leipäjuustolla ja granaattiomenalla
salaattisekoitus pussi
puolikas tuorekurkku
kirsikkatomaatteja
leipäjuustoa
granaattiomena
Painele granaattiomenaa pöydän pintaa vasten. Halkaise granaattiomena. Ota suuri kulho ja irrottele siemenet puolikkaista niin, että kätesi ovat kulhon sisällä (näin mehu ei roisku kaikkialle).
Huuhtele ja revi salaatit laakealle vadille. Puolita tomaatit ja suikaloi kurkku. Leikkaa leipäjuusto suupaloiksi.
Lisää ainekset kerroksittain salaattipedille. Tarjoa salaatin lisäkkeenä tummaa balsamietikkakastikketta. Nauti salaatti hyvän leivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti