tiistai 3. maaliskuuta 2015

Vaippakakku

Alkuvuodesta minulla oli mahdollisuus valmistaa vaippakakku pikkuprinsessalle. Vaippakakku on hauska lahja vauvakutsuille, juuri syntyneelle vauvalle, ristiäislahjaksi tai vaikka syntymäpäivälahjaksi. Vaippakakku on kauniin näköinen ja siitä on käyttäjälleen iloa. Ja mikä parasta, sen voi tehdä itse :-)

Vaippakakkuun käytetään vaippoja, mutta sekaan voi laittaa ihan mitä vaan...vain mielikuvitus on rajana... esimerkiksi tutteja, pyyhkeen, viltin, pehmolelun, helistimen, tuttipullon, ruokalapun, vauvan vaatteita, tossut, kylpyöljyä, rasvoja, Vauva-lehden...tai kakun voi tehdä pelkästään vaipoista.
Tämän kakun tekoon tarvitset vaippoja, koristenauhoja, pahvia tai kartonkia, kakkupaperia tai  lahjapaperia "kakkutarjottimen" koristelua varten, kumilenkkejä. Koristeluun tarvitset kreppipaperista valmistettuja ruusuja ja sellofania.


Aloita kakun teko valmistalla ensin pohja pahvista ja päällystä se haluamallasi tavalla, esim. lahjapaperilla tai kakkupaperilla, itse käytin hopeanväristä kontaktimuovia koko alustan päällystämiseen. Sen jälkeen aloita rullaamalla vaippoja tiiviiksi rulliksi, kerää kolmesta neljään rullaa nippuun ja laita kumilenkki niiden ympärille. Kun nippuja on riittävästi kasaa niistä ensinmäinen kerros, laita lopuksi koko kerroksen ympärille kumilenkki. Piilota kumilenkki haluamallasi nauhalla tai koristepaperilla tai kartongilla.
Tee seuraavat kerrokset samoin mutta hieman pienempinä. (Muista laittaa mahdolliset vauvantarvikkeet mukaan...ne voit laittaa nauhojen sisään tai ulos.) Kun kakku on valmis koristele se vielä kreppipaperista tehdyillä ruusuilla ja laita sellofani ympärille sekä mukaan esimerkiksi seuraavanlainen teksti...


Vaippakakku

ainekset:
48 kpl Libero 3-6 kg vaippoja
Rullataan, tasoitellaan.
Sidotaan yhteen, 
mukaan ripus Onnea
ja pussillinen rakkautta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti