lauantai 22. helmikuuta 2020

Nyhtötofu ja kvinoasalaatti

Alkuviikosta tein ihanaa ja helppoa kasvisruokaa lounaaksi itselleni ja tytöille. Reseptin bongasin viimeisestä @kruoka lehdestä. Tofu revitään palasiksi uunipellille ja paistetaan uunissa kullan keltaiseksi. Sitten se maustetaan taco-mausteseoksesta, vaahterasiirapista ja öljystä tehdyllä maustetahnalla ja grillataan nopeasti rapeaksi grillivastuksen alla. Nyhtötofu tarjotaan kvinoasalaatin kanssa, jossa on tomaattia, kurkkua, avokadoa, jääsalaattia ja pinaattia.




 




NYHTÖTOFU JA KVINOASALAATTI
4 hengelle


SALAATTI
2 dl kvinoaa
4 dlvettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1/2 (à 300 g) kurkkua
1 (150 g) paprika
1 ps jääsaattia
1 ps (à 65 g) tuoretta pinaattia
NYHTÖTOFU
1 pkt (250 g) Pirkka Luomu tofua
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
1 ps (28 g) taco-mausteseos


Valmista ensin salaatti. Huuhtele kvinoa ja keitä kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kuumaan kvinoaan oliiviöljy ja sitruunanmehu. Halkaise pestyt kirsikkatomaatit. Halkaise kurkku pitkittäin ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Halkaise avokado ja poista siemen. Viipaloi avokado suupaloiksi. 

Poista tofu pakkauksestaan. Kääri se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja puristele ylimääräinen neste pois. Revi tofu käsin uunipellille leivinpaperin päälle parin sentin suupaloiksi. Valuta pinnalle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kääntele tofupaloihin. Paista tofupaloja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes ne ovat rapeita. Sekoita sillä aikaa loppu oliiviöljy, vaahterasiirappi ja tacomauste keskenään. Kaada maustekastike tofuille ja kääntele. Paista tofuja vielä grillivastusten alla noin 3 minuuttia.

Sekoita kvinoaan paloitellut vihannekset, jääsalaatti ja pinaatti. Levitä salaatti levitä laakealle vadille. Lisää pinnalle tofupalat. Nauti sellaisenaan tai kokeile vaikka tortillojen tai tacojen täytteenä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti