lauantai 18. tammikuuta 2020

Kaurapataleipä

Rapeakuorinen Kaurapataleipä valmistuu vaivaamatta ja tarvitsee vain puolen tunnin kohotuksen.  Bongasin instagramista Ranteita myöjen taikinasa Marikan ihanan ja helpon pataleivän ohjeen, jonka sitten leipaisin kotoa löytyvien raaka-aineiden mukaan. Edelliset pataleipä ohjeeni, KarpalopataleipäRuispataleipä, joulupataleipä ja Vehnäpataleipä ovat tarvinneet yön yli kohotuksen, joten tämä oli odotettu ohje testattavaksi.




Leipä on todella ihanaa ja olenkin leiponut sitä tällä viikolla jo kolmasti 😍









KAURAPATALEIPÄ

3 1/2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 dl vehnäleseitä
1 rkl siirappia
1 1/2 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
4 1/2 dl vehnäjauhoja


Sekoita kuivahiiva, leseet, suola ja kaurahiutaleet +42 C veteen. Lisää siirappi hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää lopuksi vehnäjauhot hyvin sekoittaen, ei vaivaten. Anna taikinan kohota puoli tuntia liinan alla kulhossa.

Laita 3 l pata kansineen kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ota pata uunista ja ripottele pohjalle hieman jauhoja. Laita hyvin jauhotettu leipä pataan (ripottele päälle vielä vähän jauhoja). Laita kansi päälle ja paista uunissa 30 minuuttia. Ota kansi sitten pois ja jatka paistamista ilman kantta vielä 15 minuuttia. Anna leivän hieman jäähtyä ennen padan kumoamista ja leivän leikkaamista. Nauti tuoreesta leivästä lämpöisenä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti