keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Omenakompotti

Viime viikonloppuna juhlittiin Isänpäivää räntäsateisessa säässä. Sunnuntai-aamu alkoi hämyisessä kynttilänvalossa Isänpäivä-aamiaisella koko perheen voimin. Vuosien saatossa juurikin tuo aamupala on noussut tärkeimmäksi isänpäiväjuhlinnassa ja siihen on panostettu herkullisilla tarjottavilla. Usein se on tarkoittanut itsetehtyjä baageleita, munakasruokia tai pekonia. Tänä vuonna lasteni isälle ja rakkaalle aviomiehelleni tarjottiin aamupalalla yön yli kohotettuja ja uunituoreita sämpylöitä erilaisten leikkeleiden, juuston, kasvisten ja hedelmien kanssa sekä ihanaa kanelista Omenakompottia maustamattoman jogurtin kera.














OMENAKOMPOTTI
8 annosta

4 isoa omenaa
4 rkl sokeria
1 dl vettä
1 dl rusinoita
1 tl kanelia

Kuori ja kuutio omenat. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna sitten lämpöä keskilämmölle ja anna seoksen poreilla noin 10-15 minuuttia tai kunnes omanakuutiot ovat pehmenneet.

Tarjoa Omenakompottia jäähtyneenä maustamattoman jogurtin kanssa. Annostele lasin tai jälkiruokakulhon pohjalle jogurtti, lisää kerros omenakompottia ja toista kerrokset vielä pari kertaa. Ripottele pinnalle halutessasi mysliä. VINKKI! Kompotti maistuu myös puuron, pannukakkujen, jäätelön tai pannacotan seurana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti