lauantai 9. maaliskuuta 2019

Suolaisen makea Mutakakku

Naistenpäivän kunniaksi esikoinen leipoi suolaisen maken Mutakakun, jossa on pehmeä ja tahmea sisus. Päälleen kakku sai suklaakuorrutteen, joka koristeltiin minivaahtokarkeilla, suolapähkinöillä, pakastevadelmien muruilla ja kinuskikastikkeella. Klassikkoherkun ohje löytyi Leivotaan lehdestä 1/2019.






🌸

Nauti jokaisesta päivästä, hetkestä,
ilosta elämasi retkestä.
Tuot elämän lämoöä maailmaan,
sitä kaikkea paljon tarvitaan.

🌸

                                     










SUOLAISEN MAKEA MUTAKAKKU
10-12 palaa

POHJA
200 g voita
4 dl sokeria
100 g tummaa suklaata
2 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
4 munaa
KUORRUTE
1 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
50 g tummaa suklaata
KORISTELU
1 dl suolapähkinöitä
1 1/2 dl minivaahtokarkkeja
4 pakastevadelmaa muruina
kinuskikastiketta

Laita leivinpaperi 26 cm irtopohjavuoan pohjalle. Sulata voi sokerin kanssa kattilassa. Lisää suklaa joukkoon ja sekoita kunnes seoa on tasaista. Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen ja lisää seos kattilaan voi-suklaaseokseen. Riko kananmunat yksitellen taikinaan ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan. Paista 150 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Keskusta saa jäädä valuvaksi. Anna jäähtyä vuoassa. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä vielä vähintään tunti mielellään yön yli.

Valmista kuorrute. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa. Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku suolapähkinöillä, vaahtokarkeilla ja pakastevadelmien muruilla. Valuta pinnalle vielä kinuskikastiketta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti