tiistai 30. syyskuuta 2014

Kesäkurpitsahillo

Kesäkurpitsasta voit valmistaa myös hilloa. Tällä ohjeella olen tehnyt hilloa jo viimeiset viisi vuotta, se löytyy lempikeittokirjastani  "Hyvää ruokahalua" jossa hillolla mehevöitettiin kakkua. Meillä tätä syödään usein puurojen, jukurttien ja rahkojen kaverina. Hillo on makeaa ja ihanan sitruunaista.



Kuva päivitetty 13.10.2024

 


Kuori ja paloittele 500 g kesäkurpitsaa (Voit myös poistaa pehmeän keskiosan lusikalla). Rasta sitten 2 sitruunan keltainen kuoriosa. Kuori lopuksi sitruunat ja pilko hedelmäliha melko pieneksi. Laita kaikki ainekset kattilaan, lisää 1 dl vettä ja keitä puoli tuntia hiljalleeen. Lisää tarvittaessa vettä. Soseuta, kuumenna uudestaan ja lisää 500 g hillosokeria. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Purkita hillo kuumennettuun lasipurkkiin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti