No, nyt minäkin olen testannut Avokadopastaa..blogien suosituinta/etsityintä ruokaa parin vuoden takaa...ihanan valkosipulista ja yllättävän "kermaista" vaikkei siinä kermaa ollutkaan..eipä sitä suotta oltu kehuttu, sen verran hyvää se oli, nam!
Avokadopasta
4 henk.
1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa, mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa juustoa
30 graastettua parmesaania
400-500 g pastaa
Tee kastike suoraan (lämmitettyyn) tarjoilukulhoon. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado ja kaiverra sisus pois kuoresta. Lisää kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, yrtit, sekä juustoraasteet. Sekoita ja maista, suolaa täytyy olla tarpeeksi, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente- kypsyyteen suolatussa vedessä, ota keitinvettä talteen n. 1 dl. Valuta pasta lävikössä, mutta älä huuhdo. Lorauta keitinvettä kastikkeen sekaan ja pyörittele spagetti kastikkeeseen. Lisää päälle vielä parmesaania, mustapippuria ja loraus öljyä. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti