Työntäyteinen viikko takana..helppoa ja mutkatonta kotiruokaa perjantai illaksi..siinä yksi toive miten viikonloppu voisi alkaa. Siis pastaa ja jauhelihakastiketta, kuopukseni lempiruokaa ♥
Se parempi jauhelihakastike
4 henk.
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl oliiviöljyä
1 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
1/2 tl sokeria
2 dl vettä
1/2 dl punaviiniä
suolaa ja mustapippuria
oreganoa ja basilikaa
lisäksi:
Jauhelihaa 400 g
Pilko sipuli ja raasta valkosipulinkynnet. Lämmitä kattilassa oliiviöljy. Lisää sipulit ja kypsennä maltillisesti kymmenen minuuttia (älä anna ruskistua). Lisää kattilaan puolikas tölkki tomaattimurskaa ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen 10min. Ruskista sillä aikaa jauheliha paistinpannulla.
Lisää loppu tomaattimurska ja vesi, anna kiehua hiljalleen 15min. Lisää punaviini ja anna kiehua hiljalleen vielä sen verran, että kastike sakeutuu. Lisää suolaa ja mustapippuria ja mausta maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti