Kurpitsa kuppikakkuja en ollut tehnytkään aikaisemmin, joten nyt oli korkea aika testata ohjetta niistäkin. Valmista ensin kurpitsasose. Käytä taikinan tekoon mielellään yleiskonetta, toki se onnistuu myös sähkövatkaimella. Paista kuppikakut paperivuoilla vuoratulla muffinipellillä. Kuorruta jäähtyneet kuppikakut värjätyllä kuorrutteella sekä erilaisilla koristerakeilla koristaen.
KURPITSA KUPPIKAKUT
12 kpl
TAIKINA
1 1/2 dl + 2 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl piparkakkumaustetta
1/2 tl suolaa
40 g pehmeää voita
1,2 dl maitoa
2 kananmunaa
200 g kurpitsasosetta
TUOREJUUSTOKUORRUTE
300 g tomusokeria
50 g pehmeää voita
125 g maustamatonta tuorejuustoa
oranssia elintarvikeväri
1 1/2 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl piparkakkumaustetta
1/2 tl suolaa
40 g pehmeää voita
1,2 dl maitoa
2 kananmunaa
200 g kurpitsasosetta
TUOREJUUSTOKUORRUTE
300 g tomusokeria
50 g pehmeää voita
125 g maustamatonta tuorejuustoa
oranssia elintarvikeväri
KORISTEET
värirakeet
Mittaa yleiskoneen kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, mausteet ja voi. Sekoita hiljaisella nopeudella ainekset tasaiseksi hiekkamaiseksi seokseksi. Lisää koneen käydessä maito sekoittaen kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Lisää munat ja sekoita taas tasaiseksi. Käytä aikaisemmin valmistamaasi kurpitsasosetta ja lisää se sekoittaen kunnes taikina on tasaista. Älä sekoita liikaa.
Jaa taikina paperisiin vuokiin täyttäen ne 2/3. Paista 170 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes tikkuun ei koitettaessa enää jää taikinaa. Anna jäähtyä kokonaan.
Valmista kuorrute sekoittamalla yleiskoneessa tomusokeri ja voi hiljaisella nopeudella, kunnes ne ovat sekoittuneet hyvin. Lisää kylmä tuorejuusto kerralla jatkaen sekoitusta nopeammalla teholla viisi minuuttia. Lisää halutessasi vatkauksen aikana elintarvikeväri. VINKKI! Varo vatkaamasta yli, ettei kuorrutteesta tule liian löysää.
Kuorruta kurpitsakuppikakut kuorrutteella ja koristele koristerakeilla.
Jaa taikina paperisiin vuokiin täyttäen ne 2/3. Paista 170 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes tikkuun ei koitettaessa enää jää taikinaa. Anna jäähtyä kokonaan.
Valmista kuorrute sekoittamalla yleiskoneessa tomusokeri ja voi hiljaisella nopeudella, kunnes ne ovat sekoittuneet hyvin. Lisää kylmä tuorejuusto kerralla jatkaen sekoitusta nopeammalla teholla viisi minuuttia. Lisää halutessasi vatkauksen aikana elintarvikeväri. VINKKI! Varo vatkaamasta yli, ettei kuorrutteesta tule liian löysää.
Kuorruta kurpitsakuppikakut kuorrutteella ja koristele koristerakeilla.