tiistai 29. marraskuuta 2016

Leivoskokeiluja vol 2: Suklaa -Mustikkaleivos

Eilen kerroinkin, että osallistuin kotipaikkakuntani nimikkoleivos kilpailuun tänä syksynä ja
pari testileivosta tuli tehtyä ennen kisaan lähetettyä reseptiä. Tässä leivoskokeiluni numero 2, Suklaa-Mustikka leivos, jossa on mutakakkupohja, täytteenä itsetehtyä mustikkahilloa ja suussasulavaa suklaamoussea. Idea tähän leivokseen syntyi "Koko Suomi leipoo"- keittokirjan Mustikka-suklaakakusta. Tuota kakkua olin aina haaveillut leipovani ja nyt halusin kokeilla tehdä tuosta Mustikka-suklaakakusta leivoksia pienin muutoksin.







SUKLAA-MUSTIKKALEIVOS
Gluteeniton ja laktoositon

POHJA
200 g laktoositonta margariinia
200 g laktoositonta tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl leivinjauhetta

SUKLAAMOUSSE
4 dl kuohukermaa
3 keltuaista
260g laktoositonta suklaata (50%)
100g huoneenlämpöistä laktoositonta margariinia
2dl laktoositonta vispikermaa

MUSTIKKAHILLO
550g mustikkaa
puolikkaan sitruunan mehu
3/4 dl hillosokeria

KORISTELUUN
tuoreita pensasmustikoita

Leivokset kannattaa tehdä kahtena eri päivänä, valmista suklaapohja ja mustikkahillo leivosten täyttöä edeltävänä päivänä. Suklaatäyte taas täyttöpäivänä. Vimkki! Suklaatäytteen pitää jämäköityä kylmässä ainakin pari tuntia, joten huomioi myös se täyttöpäivänä. 

Voitele vuoka margariinilla ja 1-2 tl Maizenaa. Sulata rasva ja suklaapalat mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maissitärkkelys, johon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita joukkoon suklaaseos. Kaada taikina neliön malliseen noin 22 x 25 cm irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 min. Pohjan kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi. Jäähdytä pohja hyvin.

Valmista mustikkahillo. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja anna kuplia liedellä välillä sekoitellen noin 5-10 minuuttia, kunnes hillo on hieman paksumpaa. Laita jäähtymään. (hillo jähmettyy hieman jäähtyessään)

Valmista suklaamousse. Sulata suklaa. Sekoita kuohukerma ja keltuaiset kattilassa sekaisin. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes seos saostuu. Lisää sulatettu suklaa kuumaan seokseen. Lisää margariini pienissä erissä samalla sekoittaen tasaiseksi. Laita kylmään jähmettymään, vähintään pariksi tunniksi kunnes täyte on jämäkämpää. Vaahdota mousse ja lisää vispikermaa pienissä erissä ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa jämäkäksi vaahdoksi, varo kuitenkin vatkaamasta liikaa!

Ota mutakakkupohja irti vuoasta ja pese irtopohjavuoka. Laita reunakalvo irtopohjavuoan reunoille. Laita mutakakkupohja takaisin pohjan sisään. Levitä mustikkahillo ja suklaamousse pohjan päälle. Siirrä jääkaappiin hyytymään. Irrota vuoka ja leikkaa leivokset suorakulman muotoisiksi paloiksi. Koristele pensasmustikoilla.








maanantai 28. marraskuuta 2016

Leivoskokeiluja: Mustika-sitruunaleivos mustikkakiilteellä

Omalla paikkakunnalla oli nimikkoleivos kilpailu tänä syksynä, johon minäkin osallistuin. Arviointi kriteereinä oli koristelu, väritys tai muoto joka ilmentäsisi paikkakuntaa, myös maku ja ulkonäkö olisivat tärkeitä. Eduksi olisi erikoisruokavaliot ja leivoksen pitäsi olla helposti toteutettavissa, jotta sitä voitaisiin valmistaa suuria määriä esim.paikkakunnan juhlatilaisuuksiin.

Ensimmäinen leivoskokeiluni paikkakuntani omaksi juhlaleivokseksi oli Mustikka-sitruunaleivos mustikkakiilteellä. Tässä herkussa yhdistyy kaksi lempimakuani, mustikka ja sitruuna. Leivos tehdään muffinipellillä, jotka vuorataan amerikanmuffini-paperivuoilla. Pohjana on perinteinen keksipohja ja täytteissä on mustikan ja sitruunan lisäksi makurahkoja. Idea näihin leivoksiin lähti pienet juustokakut - reseptistä.






MUSTIKKA-SITRUUNALEIVOS
Gluteeniton ja laktoositon
12 kpl

POHJA
200g Gluteenittomia Digestivekeksejä
75 g laktoositonta margariinia

SITRUUNATÄYTE
200 g laktositonta Sitruuna- limerahkaa
2 dl laktoositonta kermaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
puolikkaan sitruunan mehu puristettuna

MUSTIKKATÄYTE
200 g laktoosinta Vanilia-rahkaa
2 dl laktoositonta kermaa
2 rkl sokeria
300 g mustikoita soseena
5 liivatetta
vettä

KIILLE
150 g mustikoita soseena
1-2 rkl sokeria
1/2 dl mehua
2 liivatetta

KORISTELU
laktoositonta valkosuklaata
mustikkamehua
pensasmustikoita
mintunlehtiä



Valmista keksipohja murskaamalla keksit ja sekoittaamalla keksimuruihin margariini. Levitä ja painele keksiseos muffipellin koloihin, jotka ovat vuorattu paperisilla amerikanmuffinivuoilla. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Valmista sitruunatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Sekoita erillisessä kulhossa sähkövatkaimella huolellisesti keskenään sitruunarahka, sitruunan kuoriraaste ja sokerit. Kuumenna mikrossa sitruunamehu ja liota liivatelehdet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana rahkaseokseen ja sekoita koko ajan. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte pohjien päälle ja laita pakkaseen hyytymään.

Valmista mustikkatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat ja vatkaa kerma. Sekoita sähkövatkaimella huolellisesti keskenään vanilja-rahka, mustikkasose ja sokeri. Kuumenna vesitilkka mikrossa ja liota liivatelehdet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana rahkaseokseen ja sekoita koko ajan. Kääntele lopuksi joukkoon kerma. Kaada täyte sitruunahyydykkeen päälle siten että kaikkien leivosten sitruunatäyte peittyy. Laita leivokset kylmään hyytymään pariksi tunniksi.

Valmista kiille. Soseuta mustikat, lisää sokeri. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna mehu ja lisää lionneet liivatteet. Sekoita liivateneste huolellisesti mustikkasoseeseen. Kaada kiille kaikkien leivosten  päälle tasaisesti ja laita jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli. 

Valmista suklaakoristeet. Sulata valkosuklaa mikrossa ja leivtä se leivinpaperin päälle ympyröiksi. Tee mustikkamehulla haluamasi kuvio. Laita suklaakoristeet pakastimeen jähmettymään. 

Irrota leivokset paperisista leivosvuoista. Koristele  leivokset suklaakoristeella, pensasmustikoilla ja mintunlehdillä.



sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Paahdetut Ruusukaalit ja Kurpitsat sinappi-vaahterasiirappikastikkeella



Tämä maken suolainen lisuke maistuu niin kanan, kalkkunan kuin riistankin kaverina. Ruusukaalit ja kurpitsan palat paahdetaan uunissa ja joukkoon lisätään Dion-sinapista sekä vaahterasiirapista tehty ihana kastike.




Lisukkeen annetaan kypsyä sen verran, että kastike imeytyy ruusukaaleihin, kurpitsapaloihin ja pähkinöihin ja lopuksi joukkoon lisätään fetajuustokuutiot sekä kuivatut karpalot. Karpalot ja pähkinät tuovat mukavaa purutuntumaa ja fetajuusto pehmentää makua juuri sopivasti. Vinkki! Jos haluat voit lisätä rapeaksi paahdettuja pekonin paloja joukkoon.





PAAHDETUT RUUSUKAALIT JA KURPITSAPALAT
SINAPPI-VAAHTERASIIRAPPIKASTIKKEELLA
6 annosta

450 g ruusukaaleja
450 g myskikurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
SINAPPI-VAAAHTERASIIRAPPIKASTIKE
1 rkl sulatettua voita
2 tl vaaahterasiirappia
2 tl Dion sinappia
2 tl Balsami-etikka
1/4 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
rouhaisu mustapippuria myllystä
LISÄKSI
1/2 dl pecanpähkinöitä
1/2 dl kuivattuja karpaloita
1/2 dl fetajuustoa
persilijaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmista kastike ensin ja anna sen maustua. Kuori ja kuutio kurpitsa. Poista kanta ruusukaaleista ja halkaise. Laita kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pirskottele oliiviöljy niiden päälle. Paahda kasviksia noin 25 minuuttia.

Lisää sinappi-vaahterasiirappikastike ja pecanpähkinät paahdettujen kasvisten päälle ja sekoita. Ne näyttävät aluksi "märiltä" mutta niin niiden pitääkin, koska kastike imeytyy paahtamisen aikana ruusukaaleihin ja kurpitsanpaloihin. Jatka paahtamista vielä 10-20 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat pehmeitä ja kypsiä.

Lisää joukkoon kuivatut karpalot ja fetakuutiot ja sekoita. Ripottele pinnalle vielä persilijasilppua. Tarjoile lämpimänä.



lauantai 26. marraskuuta 2016

Oreo-kakku




Kiitospäivän jälkiruokakahvilla tarjosin tietysti Oreo-kakkua, joka aivan suli suuhun 😍
Ohje taisi löytyä Kaakaokermavaahdolla blogista, jota muokkasin kaapista löytyvien aineiden mukaan.





OREO-KAKKU
10 annosta

POHJA
1 1/2 pkt (a' 154 g) Oreo keksejä
50 g voita
TÄYTE
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 pkt (a' 154 g) Oreo keksejä
KORISTELU
1/2 pkt Oreokeksejä
(2 dl vispikermaa)

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksiseos tiiviisti vuokaan. Käytä vuoan reunoilla reunakalvoa tai leivinpaperia jotta saat kakun irtoamaan paremmin vuoasta.

Pilko 1 1/2 pakettia Oreo-keksejä veitsellä pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla sekä tomusokerilla. Notkista tuorejuusto kulhossa ja yhdistä vaahdot. Sekoita lopuksi keksimurut joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna tekeytyä mielellään yön yli seuraavaan päivään. Koristele kakku Oreo-kekseillä.



keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Kiitospäivän Bataattilaatikko

Täällä Pohjolassa ei vietetä Thanksgivingiä eli Kiitospäivää, joka on itse asiassa aika harmillista, sillä kiitospäivän perussanomia ovat kiitollisuus kaikesta siitä hyvästä ja positiivisesta, joka ihmisiä on kohdannut kuluneen vuoden aikana, sekä arvostuksen osoittaminen omalle perheelle ja omille sukulaisille tai ystäville. Kiitospäivän kohokohtana on juhlapäivällisen nauttiminen yhdessä muiden kanssa ja yhdessäolo.




Kiitospäivää vietetään ainaa marraskuun neljäntenä torstaina ja meidänkin perheessä sitä on vietetty eri mittakaavassa ja erilaisissa kokoonpanoissa jo lähes kymmenen vuotta. Mutta voipi olla ettei Kiitospäivän vietosta olisi tullut perinnettä perheessämme jos emme olisi asuneet Amerikan Ohiossa vuosina 2006-2007.




Tämän vuoden Kiitospäivää vietimme jo hiukan etukäteen  viime viikonloppuna ystäväpariskunnan kanssa. Kiitospäivämenu koostui  periamerikkalaisista ruuista, kuten Bataattilaatikosta ja Ruusukaali-lisukkeesta...tosin kalkkunan jouduimme jättämään väliin (koska en ollut tilannut kalkkunaa eikä pakastealtaasta sellaista löytynyt) ja sen tilalla nautimme uunikanaa. Jälkiruuaksi herkutelimme teemaan sopivia leivonnaisia kahvin kera.








KIITOSPÄIVÄMENU

Parsakaali
Bataattilaatikko
Paahdetut Ruusukaalit ja kurpitsat Dion-sinappikastikkeella
Uunikana

*

Pumpkin Pie brownie eli Kurpitsapiirakka brownie
Oreo-kakku









BATAATTILAATIKKO
10 annosta

1 1/2 kg bataatteja
vettä
suolaa
3 rkl laktoositonta ruokakermaa
2 1/2 rkl korppujauhoja
1 muna
1/2 dl siirappia
100 g voisulaa
1 tl suolaa
ripaus kanelia
1/2 tl muskottipähkinää

Kuori ja paloittele bataatit. Keitä niukassa suolalla maustetussa vedessä. Anna korppujauhojen turvota sillä aikaa kermassa. Sekoita siirappi kermaan. Kaada bataattien keitinvesi pois ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää soseeseen voisula, kermaseos ja mausteet. Tarkista suola. Kaada paistovuokaan. Paista 175 asteessa 1 1/2 - 2 tuntia.

VINKKI! Jos et ehdi keittämään bataatteja käytä kaupan valmista bataattisosetta, tarvitset tähän laatikkoon 3 pkt (a' 400 g).  



lauantai 19. marraskuuta 2016

Pumpkin Pie Brownie

Kurpitsa ja suklaa on oiva yhdistelmä...ja aikas sopiva leivonnainen juuri Kiitospäivän viettoon. Tahmea brownie saa kurpitsasoseesta ja tuorejuustosta ihanan päällysteen. Vinkki tähän ihanuuteen löytyi HS-ruokasivuilta.






PUMPKIN PIE BROWNIE
16 palaa

BROWNIEPOHJA
115 g voita
150 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
PAAHDETTU KURPITSASOSE
kurpitsaa
öljyä
KURPITSATÄYTE
100 g vaniljatuorejuustoa
3 dl kurpitsasosetta (katso ohje paahdetusta kurpitsasta)
2 kananmunaa
3/4 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa



Valmista kurpitsasose ensin. Halkaise kurpitsa ja leikkaa lohkoiksi. Koverra lusikalla sisälmykset pois. Kuori lohkot ja paloittele ne. Laita palat leivinpaperilla vuoratulla uunipellille. Pirskottele paloille rypsiöljyä. Paahda kurpitsapaloja 230-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä, pehmeitä ja saaneet hieman paahtunutta väriä. Soseuta palat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Ota soseesta 3 dl täytettä varten kulhoon ja anna jäähtyä. (Tee lopusta kurpitsasoseesta esim. kurpitsakeittoa.)

Valmista brownie-taikina. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Vatkaa joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Anna jäähtyä hieman.Vatkaa joukkoon kananmunat. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Siivilöi ne suklaaseokseen ja kääntele taikina tasaiseksi.

Valmista kurpitsatäyte. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon kaikki muut täytteen ainekset.

Vuoraa noin 24 x 24 cm:n kokoinen neliön tai suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka tai uunivuoka leivinpaperilla. Kaada ja tasoita brownie-taikina vuokaan. Lusikoi ja tasoita päälle kurpitsatäyte.
Nostele taikinaa sieltä täältä lusikalla pohjaa myöten niin, että saat leivonnaiseen kauniin marmoroidun kuvion.

Paista 175-asteisessa uunissa 28–30 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Nosta sitten leivinpaperin avulla vuoasta (tai irrota irtopohjavuoan reunus) ja paloittele. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

VINKKI!Voit antaa Pumpkin Pie Brownien makujen tekeytyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Tarjoa huoneenlämpöisenä tai hieman lämmitettynä.


sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Isänpäiväbrunssilla Lehtikaalimunakasta






*** HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE ISILLE ***


Isänpäiväbrunssia nautittiin tänään hitaasti ja rauhassa oman perheen kesken. Esikoinen leipoi Banaanikakkua ja kuopus leipoi ruokablogi Fanni&Kanelin aamiaismuffineita. Ja minä leivoin tänäkin vuonna baageleita, tällä samalla hyväksi havaitulla reseptillä. Bagelin täytteinä oli kylmäsavulohta, wasabituorejuustoa, avokadoa ja tuoretta korianteria...kerrassaan loistava makuyhdistelmä. Toisena täytevaihtoehtona oli maustamatonta tuorejuustoa, salaattia, paistettua broilerinfilettä siivuina, parmesanjuustoa lastuina ja Cesarsalaatinkastiketta. Lisäksi brunssilla oli tarjolla Lehtikaalimunakasta; joka oli muuten todella hyvää, sitten oli vielä Greippiä, Kiwiä, viinirypäleitä, valkohomejuustoa, Mustikkapirtelöitä, Banoffeita, kahvia ja tuoremehua. Huh, huh...aikas täyttävä aamiainen tuli siis tehtyä...ihan kaikkea ei jaksettu syödä aamupäivällä mutta olipa jälkkärit sitten tehty iltapäiväksi...











Isänpäiväbrunssi 13.11.2016

*
Bagelit
Kylmäsavulohi, wasabituorejuusto, avokado, korianteri
Broileri, maustamatontuorejuusto, salaatti, parmesanjuustolastut, cesarsalaatinkastike
*
Lehtikaalimunakas
*
Mustikkasmoothiet
*
Aamiaismuffinit
*
Banoffee, Banaanikakku
*
Hedelmät
*
Kahvi, tuoremehu
*





LEHTIKAALIMUNAKAS
2 annosta

4 kananmunaa
1/2 dl vettä
suolaa
pippuria
1 valkosipulinkynsi
3 keitettyä perunaa
voita
3 isoa lehtikaalin lehteä
juustoraastetta

Kuori keitetyt perunat ja viipaloi. Laita pannulle voi ja ruskista perunaviipaleita hetki. Suikaloi lehtikaalin lehdet ja lisää ne pannulle. Lisää joukkoon myös puristettu valkosipulinkynsi. Riko munat kulhoon ja lisää vesi sekä mausteet. Vispaa kaikki sekaisin. Kaada maunakasseos perunoiden ja lehtikaalin päälle. Pienennä lämpöä ja laita paistinpannun päälle kansi ja hautua munakas kypsaksi. Ripottele lopuksi juustoraaste ja anna sen sulaa. 

Tämä on ruokaisa munakas, josta riitti hyvin meidän nelihenkiselle perheelle jolloin jokainen sai 1/4 palan. Mutta jos tarjoalla ei ole muuta riittää tämä silloin kahdelle hengelle.





perjantai 11. marraskuuta 2016

Tummasävyinen 50 v. kortti miehelle

 Tähän syntymäpäiväkorttiin tarvitset mustaa kartonkia, vaaleanruskeaa kartonkia, vanhoja sanomalehtiä, väritykseen sopivaa kuviopaperia, kopiopaperia, liimaa ja wasapi-teippiä.




Leikkaa ensin korttipohja. Sommittele siihen sanomalehdestä sopivan kokoinen pala ja liimaa se korttipohjaan. Leikkaa sitten mustasta kartongista hiukan korttipohjaa pienempi suorakaiteen mallinen pala. Liimaa sen päälle hieman pienempi pala vaaleanruskeasta kartongista.

Leikkaa sitten mustasta kartongista pitkänomainen pala ja liimaa sen päälle vanhasta sanomalehdestä leikattu sopivan kokoinen mustavalkoinen kuva (tai mainoskuva). Leikkaa lopuksi mustasta kartongista neliö ja liimaa siihen numerokyltti, jonka olet leikannut kuviopaperista.




Tulosta kortin sisäpuolelle sopiva onnitteluteksti kopiopaperille ja liimaa se korttipohjaan. Viimeistele kulmat, tyyliin sopivalla wasapi-teipillä.

VINKKI! Värejä ja papereita muuttamalla saat tästä ideasta sopivan Isänpäiväkortin.


maanantai 7. marraskuuta 2016

Puolukka-kinuskijälkkäri

Puolukkaa ja kinuskia keksimuruilla ja kreikkalaisella jogurtilla kruunasi tämän vuoden Pyhäinpäivän lounaan. Jälkiruoka on todella helppo tehdä ja maistuu taivaalliselta. Jäiset ja kirpakkaat puolukat sekä makea kinuski vaan sopivat toisiinsa kuin nenä päähän, jogurtin maku tasapainottaa juuri sopivasti ja rapeat keksimurut rouskuvat suussa ihanasti.








PUOLUKKA-KINUSKIJÄLKKÄRI

4 annosta

4 diggestivekeksiä
1-2 dl itsetehtyä tai kaupan valmista kinuskikastiketta
1-2 dl kreikkalaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
noin 2 dl jäisiä puolukoita


Itsetehty kinuskikastike
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1/2 tl suolaa


Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Murustele keksit tarjoilukulhojen pohjalle. Lisää päälle kinuskikastike. Sekoita vaniljasokeria kreikkalaiseen jogurttin joukkoon ja lisää se kinuskin päälle. Koristele kulhot kourallisella jäisiä puolukoita.





sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Hirvipaisti & Fetakastike

Pyhäinpäivän lounaalla lämpimänäruoka oli miehen tekemää hyvin haudutettua Hirvipaistia. Joka ruskistettiin ensin pannulla, mausteeksi suolaa ja pippuria. Sen jälkeen liha laitettiin pataan johon lisättiin omenahilloa, sipulia, olutta ja riistafondia. Sitten vielä muutama tunti haudutusta uunissa. Lisukkeena oli uuniperunoita, fetajuustosta ja kreikkalaisesta jogurtista tehtyä kylmää kastiketta sekä Päärynä-avokado-granaattiomena salaattia, jonka ohjeen voit katsoa täältä, vinegret-kastikkeen korvasin valmiilla kaupasta ostetulla balsamico-kastikkeella. Jälkiruokana herkuteltiin taivaallisella puolukka-kinuskiherkulla.







PYHÄINPÄIVÄN MENU

*
Hirvipaisti
Uuniperunat
 Päärynä-avokado-granaattiomena salaatti
Fetakastike

*
Puolukka-kinuski jälkiruoka










FETAKASTIKE
6 annosta

1 pkt (250 g) Fetajuustoa
2 prk (a' 125 g) kreikkalaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 tl rosepippuria rouhittuna
1/4 tl suolaa

Murenna feta kulhoon. Lisää jogurtit. Purista valkosipulit joukkoon. Lisää vielä öljy ja mausteet. Tarjoa liharuokien ja/tai paahtojuuresten kastikkeena.