Tässä vielä linkki vuoden takaisiin tunnelmiin Omenoita omasta puusta!
No, koska on synttärit, niin täytyyhän niitä kakun merkeissä juhlistaa ♥ ja tämän ohjeen bongasinkin Me Naiset lehdestä, joka oli uutisankkuri Piia Pasasen luottoherkku eli Sacherkakku (kuulemma ei ole vielä löytänyt kahvilaa, jossa olisi yhtä hyvää sacherkakkua kuin hänen omansa =)), siispä testaukseen...
Sacherkakku
10 annosta
pohja
korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
100 g voita
150 g taloussuklaata
5 valkuaista + 1/2 dl sokeria
5 keltuaista + 1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta¨
1 tl vaniljasokeria
kostutus
1 1/2 dl omenamehua
(2 rkl rommia tai konjakkia)
täyte
2 dl aprikoosihilloa
suklaavaahto
2 liivatelehteä
200 g maitosuklaata
2 dl kuohukermaa
kuorrutus
100 g voita
200 g tummaa suklaata
Voitele ja korppujauhota 24 cm vuoka. Sulata voi kattilassa, nosta kattila pois levyltä ja paloittele suklaa voin sekaan ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä, mutta ei jähmettyä. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa toisessa astiassa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot keskenään. Lisää suklaaseos keltuaisvaahtoon ja sitten kuivat aineet siivilän läpi. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto taikinaan. Sekoita vain sen verran että ainekset tasoittuvat. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 180 asteessa alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla jos se alkaa tummua liikaa.
Tee suklaavaahto kakun jäähtyessä. Pane liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata maitosuklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna suklaan jäähtyä hieman. Kuumenna 1-2 rkl vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Anna liivateseoksen jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita suklaa kermaan ja lisää siihen lopuksi liivatelehtiseos. Anna vaahdon jähmettyä hetki viileässä.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat mehulla. Levitä pohjien päälle ensin aprikoosimarmeladi, sitten suklaavaahto.
Peitä kakku kelmulla ja anna sen maustua kylmässä vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Sulata rasva ja paloittele suklaa sekaan. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Nosta kakku ritilän päälle ja kaada jäähtynyt, mutta vielä juokseva seos kakun päälle.
Anna kuorrutuksen jähmettyä täysin. Tarjoa kakun kanssa sokerilla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa.
Hyväähän siitä tuli ♥ ehkä itse olisin pitänyt vieläkin kosteammasta kakusta...no, luulempa että kakku kuitenkin tulee syötyä :-) vinkkinä vielä että kakku oli parhaimmillaan kahden päivän päästä sen teosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti