Kasvimaat ovat nyt pullollaan ihania kesäkurpitsoja, vihreitä ja keltaisia, isoja ja pieniä..satoa riittää ja jotkut tuskailevat mitä niistä tekisi..tässä pari vinkkiä. Kesäkurpitsasta voit tehdä vaikka kakun, joka on hyvin mehevä, maultaan paljon porkkanakakkua muistuttava. Aion tehdä myös syksyn kuluessa Sitruuna-kesäkurpitsa hilloakin (jota voi käyttää mm. jukurttien, rahkojen ja puurojen kaverina tai vaikka kuivakakun mehevöittäjänä), sekä tietysti jo aiemmin valmistamani Feta-kesäkurpitsakastiketta & pastaa
Kesäkurpitsakakku
noin 20 palaa
1 (300 g) kesäkurpitsa
150 g rasvaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
Väliin:
1 dl appelsiinimarmeladia
Kuorrutus:
2 rs (à 180 g) appelsiinituorejuustoa
1 prk (à 250 g) rahkaa
1 1/2 dl tomusokeria
Raasta kuorittu kesäkurpitsa keskikarkeaksi. Sulata rasva ja sekoita joukkoon kesäkurpitsaraaste. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää rasva-raasteseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttiia.
Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa se. Halkaise jäähtynyt kakku puoliksi ja levitä marmeladi pohjalevyn päälle. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin ja loput pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti