tiistai 30. toukokuuta 2017

Pekaanipiiraat lasissa

Pekaanipiiraan voi tarjota myös laseista. Näissä upeissa lusikoitavissa jälkiruokalaseissa maistuvat karamellisoituneet pähkinät ja tuorejuusto rapean keksipohjan päällä. Helppo jälkiruoka tai ihana herkku juhlapöytään.

Regram alkuperäinen ohje löytyy uusimmasta Maku-lehdestä jota muokkasin kotoa löytyvien aineiden mukaan.










PEKANIPIIRAAT LASISSA
6 annosta

50 g diggestivekeksejä
15 g voita sulatettuna
TUOREJUUSTOTÄYTE
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/4 prk (a' 397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 rkl Baileys likööriä
PÄHKINÄTÄYTE
2 dl pekaanipähkinöitä
1/2 dl sokeria
1/4 dl fariinisokeria
3 rkl voita
1 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl kanelia
ripaus suolaaa
KORISTELU
1 dl vispikermaa


Murenna keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Lusikoi keksimuru juomalasien pohjalle ja painele kevyesti. Sekoita tuorejuuston joukkoon kondensoitumaito ja likööri. Lusikoi täyte keksipohjien päälle.

Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaikki pähkinäkerroksen ainekset ja paahda pannulla pari minuuttia siten, että seos karamellisoituu. Anna pähkiäseoksen jäähtyä ja annostele se tuorejuustotäytteen päälle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja koristele pekaanipiiraat kermavaahtoruusukkeilla.








Ihania herkkuhetkiä
💚



torstai 25. toukokuuta 2017

Sitruunaiset Spinnyt

Amerikkalaiset kanelikierrepullat eli Spinnyt ovat suurinta herkkuani mutta tällä kertaa kaneli vaihtui sitruunatäytteeseen. Pullista tuli aivan superhyviä. Sitruunainen täyte mehevöitti pullia ja kuorrute viimeisteli tämän herkun iltapäiväkahville terasille. Ohje löytyi Lunni leipoo blogista.












SITRUUNAISET SPINNYT eli kierrepullat
10 kpl/yksi bostonpulla

120 g voita
2 1/4 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
50 g voita
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
1 1/2 dl sokeria
KUORRUTE
15 g voita
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunan mehua
3/4 dl tomusokeria



Valmista ensin pullataikina. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Mittaa myös täytteen ja kuorrutteen voi omiin kulhoihin huoneenlämpöön.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva joukkoon, sekoita. Lisää sokeri, voisula ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita puuhaarukalla voimakkaasti, kunnes seos on tasaista. Lisää loput vehnäjauhot vähän kerrallaan joukkoon, alusta taikinaa käsin tai koneella kunnes se on kimmoisaa eikä tartu alustaan tai kulhoon. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä n. 30 minuuttia tai kunnes se on kaksinkertaistunut kooltaan.

Valmista täyte. Yhdistä kulhossa voi, tuorejuusto, ja sitruunan raastettu kuori. Kauli taikinasta n. 50x30 cm ohuehko levy. Levitä täyte tasaisesti levyn päälle, ripottele pinnalle sokeri. Jätä taikinan alareunasta n. sentti paljaaksi.

Rullaa taikinalevy pitkittäissuunnassa kireälle rullalle, koita saada rullasta mahdollisimman tasapaksu ja venytä tarvittaessa valmista rullaa pidemmäksi. Rullan pitää olla tiukka, jotta pullat kohoavat tasaisesti.

Leikkaa pötköstä noin 4 cm paloja, asettele pullat pystyyn 20x20 cm vuoan (lasagnevuoka) pohjalle tasaisesti. Anna pullien kohota peitettyinä vielä noin 30 minuuttia.

Paista kohonneet pullat uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Lisää tarvittaessa maitoa, mikäli haluat juoksevamman rakenteen. Valuta kuorrute hieman jäähtyneiden pullien päälle. VINKKI! Jos et syö kaikkia pullia heti, säilytä ne kylmässä.



sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Riisinuudelisalaattia grilliruuan kaveriksi

Eilen illalla grillattiin...ja olipa onnistunut dinneri :-D aasialaisvivahteinen Riisinuudelisalaatti sopi loistavasti grilliruuan kaveriksi. Menu koostui miehen grillaamasta kokonaisesta broilerista, tyttöjen tekemistä uunibataateista ja perunoista. Minun vastuulle jäi salaatin teko...ja jotenkin ihan perinteinen salaatti ei nyt innostanut, siispä ajattelin testata viikolla bongattua Kruoka-lehden ohetta...enkä suotta testanut...sillä siitä tuli omasta mielestä ihan mahtavaa - sopivan tulista ja suolaista.








RIISINUUDELISALAATTI
6 annosta

200 g riisinuudelia
1 (noin 100 g) porkkana
100 g varhaiskaalia
100 g punakaalia
1 mieto chili
KASTIKE
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl limemehua
1 valkosipulinkynsi
1/2 rkl raastettua inkivääriä
LISÄKSI
1 dl suolapähkinöitä
korianteria

Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele nuudelit. Laita nuudelit kulhoon ja saksi hieman lyhyemmiksi, jotta salaattia on helpompi syödä. Kaada kastike riisinuudeleiden joukkoon.

Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaalit ohuiksi suikaleiksi. Kaupasta ei punakaalia löytynyt, joten lisäsin varhaiskaalia punakaalin verran. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta ja hienonna chili. Sekoita kasvikset nuudeleiden joukkoon varovasti. Viimeistele salaatti pähkinöillä ja korianterilla.


lauantai 20. toukokuuta 2017

Lime-omena mocktail

Luonto on vihdoin puhjennut kukkaan ja lämpö hellii meitä. Virkistykseksi ja loistavaksi juhlajuomaksi sopii raikas Lime-omena mocktail, alkoholiton drinkki. 








LIME-OMENA MOCKTAIL
6 annosta

4 dl Lemon & Lime-virvoitusjuomaa
4 dl omenamehua
4 dl kuplavettä tai vichyä
1 limetti
pala tuorettakurkkua
jääpaloja
tuoretta minttua


Mittaa juomat kannuun. Leikkaa limetti lohkoiksi ja viipaloi kurkku. Jaa limetit, kurkkuviipaleet ja jääpalat drinkkilaseihin. Kaada juomasekoitus laseihin. Koristele mintunoksilla ja tarjoa heti.






IHANAA KEVÄISTÄ VIIKONLOPPUA!

💚




maanantai 1. toukokuuta 2017

Vappubrunssilla Parsafritattaa

Aurinkoista Toukokuuta... tänään vappubrunsilla tarjolla oli rapeita Avokadotoasteja, joiden täytteessä oli vuohenjuuston sijasta mozzarellaa, Parsafritattaa eli uunimunakasta, eilenillalta jääneitä antipastovartaita, mansikoita ja hedelmiä, munkkeja, fasupaloja, kahvia, tuoremehua ja kuoharia 🍸








VAPPUBRUNSSI

**
Antipastovartaat
Parsafritatta
Mansikat
Viinirypäleet, ananas
Kuohuviini, Tuoremehu, Kahvi

**













PARSAFRITATTA
8 annosta

200 g parsaa
6 kananmunaa
50 g cheddarjuustoraastetta
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
4 kevätsipulinvartta
1/2 ruukkua basilikaa
ripaus suolaa ja pippuria



Huuhtele parsat ja taita varren alaosa pois. Vinkki! Puumainen osa napsahtaa oikeasta kohdasta. Höyrytä parsat nopeasti noin 1–4 minuuttia koosta riippuen. Jäähdytä heti kylmässä vedessä.

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon juustoraaste, kerma, maito, hienonnetut kevätsipulit ja
basilika sekä mausteet.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Asettele parsat lomittain kakkuvuoan
pohjalle ja kaada munaseos päälle. Kypsennä munakasta 175 asteessa uunin keskiosassa noin 30
minuuttia tai kunnes seos on täysin hyytynyt. Vinkki! Saat munakkaan pintaan kauniin värin, kun pidät munakasta hetken kuumien grillivastusten alla.