Tämä herkullinen Tuorekurkkusalaatti -ohje on jo muutaman vuoden takaa ja resepti löytyykin blogista jo ennestään. Mutta koska ohje on niin loistava, päätin kirjoittaa sille ihan oman postauksen. Meillä Tuorekurkkusalaatti kuuluu usein kesään ja hodareiden kanssa (niinkuin eilenkin kun vietimme 4th of Julya).
Kurkkusalaatti on makean kirpeä, kevyt ja raikas lisuke kesäpöytään esimerkiksi erilaisten kalaruokien, hampurilaisten tai hodarien kylkeen.
KURKKUSALAATTI
5 dl
1 tuorekurkku
4 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1-2 pientä sipulia
tilliä
Kiehauta valkoviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Anna jäähtyä. Leikkaa kurkku halki ja vielä kahteen osaan. Poista keskiosa ja leikkaa loput pieniksi kuutioiksi. Pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Laita kurkut ja sipulit purkkiin ja kaada liemi päälle. Lisää halutessasi tilliä purkkiin. Säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti