torstai 16. syyskuuta 2021

Porkkana -juustokakkupiirakka

Heippatirallaa, kyllä täällä maisemissa vielä ollaan. Mutta pahemman luokan laiskuus vain vaivaa, ainakin blogipäivityksiä kohtaan. Olen kovasti miettinyt mikä tulevaisuus blogilla on, kun pääsääntösesti tulee vain instagramiin kuvattua ja lisättyä kuviin linkkejä alkuperäisiin resepteihin tai kirjoitettua ohjeita sinne. Katsotaan mitä syksy ja loppuvuosi tuo tullessaan, harveneeko päivitykset vaiko kenties innostun uudestaan. Nyt kuitenkin herkullisen Porkkana-juustokakkupiirakan ohjeeseen johon törmäsin somessa ja siitä innostuneena tein siitä oman version.








PORKKANA -
JUUSTOKAKKUPIIRAKKA
noin 9-12 palaa


POHJA
2 isoa porkkanaa
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl tomusokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
JUUSTOKAKKU
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g sitruunarahkaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoa
2 kananmunaa


Sulata voi ja anna jäähtyä. Kuori ja raasta porkkanat. Yhdistä kulhossa fariinisokeri, tomusokeri ja munat. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt voisula ja vaniljauute. Sekoita kuivat aineet keskenään.  Lisää kaikki ainekset kulhoon ja sekoitavain sen verran kuin on tarpeen. Kaada taikinaa 2/3 leivinpaperilla vuorattuun noin 20x20 cm vuokaan. 

Valmista juustokakkutaikina. Vatkaa kaikki ainekset keskenään sekaisin ja kaada se pohjan päälle. Kaada loppu porkkanakakkutaikina päälimmäiseksi ja veda veitsellä pintaan pyörteitä.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 35-45 min tai kunnes kakku ei heiluttaessa enää tutise. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin. Leikkaa täysin kylmänä paloiksi ja herkuttele.