Raakakakku on oivallinen tarjottava, jos juhlissa on vegaaneja tai gluteenittomia vieraita. Tähän kakkuun testasin valmista mantelijauhetta pohjaan, mutten oikein tykännyt siitä, sillä pohja jäi mielestäni liian pehmeäksi. Joten kirjoittelen vanhoista ohjeistani hyväksi havaitun pohjan ohjeen tähän reseptiin.
SITRUUNA-MANSIKKA RAAKAKAKKU
12 annosta
POHJA
1 dl manteleita
1/2 dl cashewpähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
vajaa desi pehmeitä taateleita (noin 7 kpl)
1/2 - 1 rkl vettä
ripaus merisuolaa
TÄYTE
7 dl cashewpähkinöitä
2 dl kookosöljyä
2 luomu sitruunaa
noin 2 dl sulatettuja mansikoita
2-3 rkl vaahterasiirappia
KORISTEEKSI
tuoreita mansikoita, vadelmia, pensasmustikoita
ja raakasuklaa lastuja
Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan runsaaseen veteen edellisenä päivänä.
Valmista pohja. Murskaa pähkinät ja mantelit blenderissä karkeaksi rouheeksi ja lisää sitten taatelit (joista olet poistanut kivet) ja kookoshiutaleet. Lisää vettä vain sen verran, että pohjan massa on muovailtaessa, muttei liian kosteaan. Painele seos 20 cm vuokaan.
Aja pähkinät tasaiseksi massaksi blenderissä ja lisää sula kookosöljy mukaan. Sekoita hyvin. Ota puolet massasta toiseen kulhoon. Raasta yhden pestyn sitruunan kuori ja lisää se blenderiin. Purista molemmista sitruunoista mehu ja lisää se vaahterasiirapin kanssa mukaan. Käytä blenderiä kunnes massa on tasaista. Maista ja lisää makeutta tarvittaessa. VINKKI! Muista että myös pohja sekä mansikkakerros tuovat makeutta kakkuun. Kaada sitruunatäyte kakkupohjan päälle ja laita kakku pakastimeen siksi aikaa kun valmistat mansikkatäytteen.
Kaada lopputäyte blenderiin ja lisää sulaneet mansikat. Sekoita tasaiseksi ja mausta vaahterasiirapilla tarvittaessa. Jos täyte on kovin paksua voit hieman laimentaa sitä mansikoista valuneella mehulla tai vedellä. Kaada valmis täyte sitruunatäytteen päälle ja laita kakku pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
Koristele tuoreilla marjoilla ja raakasuklaarouheella. Tarjoile ja nauti! VINKKI! Kakku säilyy hyvin jääkaapissa.
1/2 dl cashewpähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
vajaa desi pehmeitä taateleita (noin 7 kpl)
1/2 - 1 rkl vettä
ripaus merisuolaa
TÄYTE
7 dl cashewpähkinöitä
2 dl kookosöljyä
2 luomu sitruunaa
noin 2 dl sulatettuja mansikoita
2-3 rkl vaahterasiirappia
KORISTEEKSI
tuoreita mansikoita, vadelmia, pensasmustikoita
ja raakasuklaa lastuja
Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan runsaaseen veteen edellisenä päivänä.
Valmista pohja. Murskaa pähkinät ja mantelit blenderissä karkeaksi rouheeksi ja lisää sitten taatelit (joista olet poistanut kivet) ja kookoshiutaleet. Lisää vettä vain sen verran, että pohjan massa on muovailtaessa, muttei liian kosteaan. Painele seos 20 cm vuokaan.
Aja pähkinät tasaiseksi massaksi blenderissä ja lisää sula kookosöljy mukaan. Sekoita hyvin. Ota puolet massasta toiseen kulhoon. Raasta yhden pestyn sitruunan kuori ja lisää se blenderiin. Purista molemmista sitruunoista mehu ja lisää se vaahterasiirapin kanssa mukaan. Käytä blenderiä kunnes massa on tasaista. Maista ja lisää makeutta tarvittaessa. VINKKI! Muista että myös pohja sekä mansikkakerros tuovat makeutta kakkuun. Kaada sitruunatäyte kakkupohjan päälle ja laita kakku pakastimeen siksi aikaa kun valmistat mansikkatäytteen.
Kaada lopputäyte blenderiin ja lisää sulaneet mansikat. Sekoita tasaiseksi ja mausta vaahterasiirapilla tarvittaessa. Jos täyte on kovin paksua voit hieman laimentaa sitä mansikoista valuneella mehulla tai vedellä. Kaada valmis täyte sitruunatäytteen päälle ja laita kakku pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
Koristele tuoreilla marjoilla ja raakasuklaarouheella. Tarjoile ja nauti! VINKKI! Kakku säilyy hyvin jääkaapissa.